RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal forhindre tyveri


Bysyklene i Oslo er oppgradert, noe som skal forhindre tyveri.
Bysyklene i Oslo er oppgradert, noe som skal forhindre tyveri. Foto: ARKIVFOTO
Clear Channel har oppgradert bysyklene for å hindre hærverk og tyveri av bysyklene.

OSLO: Oslo har nå rundt 1200 sykler fordelt på rundt hundre stativer i hovedstaden, men tidligere i år var det problemer med både hærverk og tyveri av syklene.

Nå håper Clear Channel, som eier bysyklene, at problemet er løst. En oppgradering av bysyklene skal hindre tyveri og at elektronikken i syklene skal ødelegges. Stativene har også blitt mer robuste, skriver Nrk Østlandssendingen på sine nettsider.

– Vi har skiftet ut en del låser og vi har forsterket en god del av sykkelstyrene, så det skal bli vanskelig å stjele. Det er selvfølgelig ikke Norges Bank, men det har blitt mer innbruddsikre,sier driftsdirektør Morten Sandberg til statskanalen.

Bysykkelsystemet i Oslo er utviklet i Norge, og har spredd seg til en lang rekke andre byer. Sammenliknet med disse har Oslo kommet billig unna i forhold til både hærverk og tyveri

– Særlig Barcelona hadde problemer. Det er også den byen med flest sykler. Der har de 400 stativer til 6000 sykler. På det meste var 7000 sykler stjålet i året, men etter oppgraderingen er det nede i 400, sier Sandberg, som er fornøyd med effekten av oppgraderingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere