*Nettavisen* Nyheter.

Skal freshe opp Holmenkollstafetten

PROSJEKT: En "ny" Barnas Holmenkollstafett skal organiseres og arrangeres av Adeleine Bjelland fra venstre, Simon Sandbakken og Marte Helle Schia. Foto: FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Ingen grunn til at det ikke skal være like mye stas rundt Holmenkollstafetten for barna, som for de voksne!, ifølge Friidrettsforbundets nye "unge ledere".

Klikk på bildet for å forstørre.

UTFORDRENDE: – Gøy, men utfordrende, sier de unge lederne for Barnas "nye" Holmenkollenstafett. FOTO: Kristin tufte Haga Foto: Foto: Kristin tufte Haga

OSLO: For andre år på rad har Norges Friidrettsforbund plukket ut 100 "unge ledere" fra hele landet, og som i små grupper skal organisere og drive frem forskjellige idrettsprosjekter.For Marte Helle Schia, 18 år, (Korsvoll), Adeleine Bjelland 17 år (Kjelsås) og Simon Sandbakken 17 år (Bøler), alle fra friidrettsklubben Tjalve, er oppgaven å freshe opp og øke interessen og rekrutteringen til Holmenkollstafetten for barna. Tjalve er også arrangør av Holmenkollstafetten, både for barn og voksne.

Fresher opp

– Så langt har nok barnestafetten kommet litt i skyggen av stafetten for voksne, og det er plass til mange flere enn de rundt 400 barna som deltok i fjorårets stafett. Det er en spennende og utfordrende oppgave vi har foran oss, men vi er veldig gira på at vi skal gi barnestafetten et skikkelig løft! Det er ikke noe grunn til at det ikke skal være like mye stas rundt Holmenkollstafetten for barna, som for de voksne, sier de engasjerte «unge lederne».

Holmenkollstafetten for barna (mellom 10 – 15 år) består av seks etapper, alle inne på selve Bislett stadion.

LES OGSÅ: FRIIDRETTSBOOM I BYDELEN

Bredere ut

Noen av grepene som nå skal tas for å løfte barnas Holmenkollstafett, er blant annet å gå mye bredere ut.

– Tidligere har det nok mer vært de forskjellige friidrettsgruppene som har rekruttert til barnestafetten. Men det er jo ikke noe i veien for at andre barn fra alle idrettsgrener – og også de som ikke er med i noen organisert idrett – kan bli med. I år vil vi også sende ut invitasjon til skolene, og oppfordre til å danne egne skolelag til stafetten, forteller Marte, Adeleine og Simon.

'– Vi vil også lage mer rundt selve arrangementsdagen, blant annet med stor felles oppvarming for barna, slik det også gjøres før den voksne stafetten. Og så vil vi prioritere stor premieutdeling, og selvsagt med «overraskelse» til alle deltagerne.

Gøy, men utfordrende

De unge engasjerte lederne har alle tidligere erfaring både som friidrettsutøvere og som barnetrenere i Tjalve friidrettsklubb. Ellers er Marte, Adeleine og Simon alle videregående skole-elever, ved henholdsvis Berg vgs., Elvebakken vgs., og Wang Toppidrettsgymnas.

Arbeidet med å heve Barnas Holmenkollenstafett er en stor jobb, men moro er det.

– Det er jo gøy å kunne prøve seg på organisatorisk arbeid på dette nivået, men utfordrende er det også. Særlig den administrative delen tar mye tid. Men dette er en veldig lærerik prosess, og vi tar med oss veldig nyttig arbeidserfaring videre. Trenger vi veiledning og råd, så spør vi jo også klubben vår.

– Mye jobb gjenstår jo før stafettdagen, lørdag 11. mai, vi skal jo få på plass alt fra hva som skal selges i kiosken, til flere sponsorer. Men foreløpig føler vi at vi har nogenlunde kontroll, og vi sover fortsatt godt om natten, ler de unge lederne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.