*Nettavisen* Nyheter.

Skal Frigg bli en toppklubb?

 

Frigg er for første gang etter at hjulet ble oppfunnet i den situasjon at A-laget er i 2. divisjon, rekruttlaget er i 3. divisjon og vi har et kanonbra juniorlag, der halvparten alerede trener fem ganger i uka på idrettsgymnas. Frigg er en breddeklubb som kan steget opp og bli en toppklubb. Igjen. De aller fleste i Frigg styre og stell vil det. Men vil dere i Friggland det? Er det viktig for dere om A-laget ligger i niende divisjon eller i eliteserien? Er det viktig at lagene våre i ungdomsavdelingen faktisk vinner kamper?

Skal Frigg bli en toppklubb er det mye som må settes på spill. Fotballklubber har en nesten umulig spagat de må løse. Enten er de en breddeklubb der det sosiale vektlegges. Da drar alle talentene til andre klubber fra 13-årsalderen, eller du kan bygge en toppklubb. Selvfølgelig er det mulig å lage en sosial bredde og en spissa topp.

Men finnes det i det hele tatt en gnist av en vinnermentalitet i Friggland? Min exkone sier nei. Hennes analyse er at det er for mange blindernutdannede akademikere i Friggland til at vi kan utvikle noe stort. Noen gærne fedre finnes det overalt, men mange foreldre kan følge sine poder i tre år og knapt registrere at laget har tapt samtlige kamper med tosifra antall mål. Foreldrene gråter når poden ikke lenger spiller sammen med alle klassekameratene, men gir knapt avkommet en ekstra klapp på skulderen hvis vedkommende skårer hattrick med Ronaldofinter og Riiseskudd.

Friggland må begynne å snakke sammen om Friggs framtid.
På kafebordene, i badekaret, rundt søndagsmiddagen, på nachspielet. Ingen kan hoppe til køys, enten alene eller sammen med en eller flere, før spørsmålet er besvart.

Er det viktig for Friggland at Frigg blir en toppklubb? Svar JA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.