RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I hele 20 uker skal gassen fra den gamle fyllplassen på Grønmo brennes av.
I hele 20 uker skal gassen fra den gamle fyllplassen på Grønmo brennes av.

Skal fyre for kråka

I mange år har gassen fra Grønmo fyllplass blitt nyttiggjort via forbrenningsanlegget. Nå skal gassen avbrennes i 20 uker.

KLEMETSRUD: På Energigjenvinningsetatens hjemmeside kan vi lese:

«I 20 uker fra uke 45/46 vil EGE igjen brenne av deponigassen fra Grønmo. Dette skyldes anleggsarbeidene på Klemetsrudanlegget, og vil ikke ha noen betydning for omgivelsene.

Via en lang rekke brønner og rør i avsluttede deponiområder på Grønmo samles det opp gass som utvikles i deponiet. Dette gjøres for å hindre utslipp av drivhusgasser til luft. Fram til 1999 ble denne gassen brent av i fakkel på deponiet.

Avbrenningen var et miljøtiltak for å omdanne metan og hindre lukt fra gamle fyllinger. Det var imidlertid dårlig utnyttelse av gassen, og i 1999 ble det igangsatt et gassmotoranlegg på Klemetsrud energigjenvinningsanlegg. Deponigassen fra Grønmo er siden blitt ført i rør under E6 til gassmotoranlegget, der det produseres elektrisitet av gassen.

EGE må nå tenne fakkelen på Grønmo igjen som et midlertidig tiltak av hensyn til HMS-forhold og prosjektgjennomføring. Årsaken er de store byggearbeidene i forbindelse med ny ovnslinje på Klemetsrudanlegget. Gassledningen går gjennom byggegropa og må derfor stenges. Ny trasé for gassledningen blir etablert samtidig med grunnarbeidene for ovnslinje 3. Faklingen vil starte i uke 45/46 og pågå i 20 uker. Tiltaket vil ikke ha noen betydning for omgivelsene.»

Så langt, Energigjenvinningsetaten.

Dette er helt sikkert greit, sier en innringer til Nordstrands Blad. Men hvorfor gjøres dette på en tid av året da det er størst behov for energi?

På sommeren klarer man jo ikke å nyttiggjøre all energien som kommer fra forbrenningsanlegget. Men nå når det er kaldt, da skal det fyres for kråkene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere