*Nettavisen* Nyheter.

Skal gi bedre helsetilbud på Søndre Nordstrand

BEDRE TILBUD: I en redegjørelse fra bydelsoverlege Marit Rognerud kommer det frem at helsetilbudet i Søndre Nordstrand nå skal styrkes på flere felter. Nye fastleger og psykologer på fastlegekontorene er elementer i den store «pakken». Foto: Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen

Helsetilbudet i Søndre Nordstrand bydel skal styrkes. Tre nye fastleger er en del av «pakken».

SØNDRE NORDSTRAND: Bydelsoverlege Marit Rognerud har flere ganger gjennom Nordstrands Blad fortalt om flere fastleger. I en redegjørelse til bydelsutvalget forteller hun også om psykologer på fastlegekontorene, et prosjekt knyttet til unge i alderen 15–25 år i den såkalte «sviktsonen» og et prosjekt for bedre tilbud til pasienter med alvorlig psykiske sykdommer.

Del på Facebook

Nye fastleger

29 har søkt på de tre nye stillingene som fastleger. I dag er det 21 fastleger i bydelen (14 menn og 7 kvinner). Sammenliknet med andre bydeler i Oslo og landet for øvrig har Søndre Nordstrand-legene langt flere pasienter enn de øvrige, og i denne bydelen er det større legesøkning.

Størst behov er det for flere leger i områdene Hauketo og Bjørndal. Bydelsoverlege Marit Rognerud kan gjerne se for seg et lege-/helsenter/helsestasjon på Hauketo. Som et prosjekt på 2–3 år skal det ansettes psykologer på fastlegekontorene.

Øke kapasiteten

Det er snakk om tre stillinger. Formålet er å øke kompetansen og kapasiteten på vanlige psykiske lidelser. Omkring 20 prosent av de som oppsøker fastlegene har psykiske lidelser. 45 psykologer har søkt på de tre stillingene.

Bydelen har fått midler fra Helsedirektoratet til et 3-årig prosjekt knyttet til unge i alderen 15–25 år. Tanken er å forebygge psykiske plager, rus- og avhengighetsproblemer, arbeidsledighet og sosialhjelp. Det er snakk om 1,6 årsverk.

Årlig er det ca. 165 pasienter i bydelen som behandles for alvorlige psykiske lidelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.