RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NYVALGT: Dinore Cakaj fra Kosovo med albansk som morsmål er SVs representant i det nye lokale integrerings- og mangfoldsrådet. Her sammen med BU-medlem Guri Riksaasen (SV). Foto: Aina Moberg
NYVALGT: Dinore Cakaj fra Kosovo med albansk som morsmål er SVs representant i det nye lokale integrerings- og mangfoldsrådet. Her sammen med BU-medlem Guri Riksaasen (SV). Foto: Aina Moberg

Skal gi bydelsutvalget gode råd

I Bydel Søndre Nordstrand har halvparten av beboerne innvandrerbakgrunn. Nå har de fått sitt eget råd for integrering og mangfold.

SØNDRE NORDSTRAND: Rådet består av ni personer med personlige vara. Tre medlemmer skal representere de største språkgruppene i bydelen, tre skal representere andre språkgrupper og tre skal representere de politiske partiene i bydelsutvalget.

Tanken om et slikt råd er ikke ny. Allerede i juni 2012 vedtok bydelsutvalget at det skulle opprettes. Først nå trer det i kraft.

Leder i kultur- og oppvekstkomiteen, Ingvild Vaggen Malvik (Ap) er stolt over at bydelen har klart å etablere rådet for integrering og mangfold. Hun kaller det en nyskapning i integreringsarbeidet.

– Rådet skal jobbe for å styrke de ulike minoritetsspråklige gruppers deltakelse i bydelens samfunnsliv og politikk. Rådet skal også bidra til dialog mellom ulike språklige befolkningsgrupper i bydelen, og være et rådgivende organ for bydelsutvalget, sier hun.

– Jeg tror rådet vil spille en viktig rolle. Det får muligheten til å gi innspill i de politiske debattene på linje med ungdomsrådet, eldrerådet og rådet for funksjonshemmede, legger hun til.

Språk er en barriere

Det nye rådet er sammensatt på bakgrunn av språklig kompetanse, ikke etnisk eller hvilket land den enkelte er født i.

– Vi vet at språk er en vesentlig barriere mot integrering i det norske samfunnet. Tilstrekkelig norskkompetanse er avgjørende for deltakelse både på arbeidsmarkedet og i samfunnsdebatten. Samtidig anerkjenner vi den kompetansen flerspråklige innbyggere har, sier Ingvild Vaggen Malvik.

Rådets medlemmer

Urdu: Tayyab Mohammad (fast) med Masoud Riaz Ahmad som vara.

Somali: Sabah Cige (fast) med Ahmed Hassan som vara

Polsk: Hubert Sornat (fast) med vara Magdalena Stachera.

Øvrige språk: Slim Ben Tekaya (fast) med Elaine Simpson Gundersen som vara. Nimet Kilinec (fast), Deem Akinyemi. (fast). Vara for de to sistnevnte suppleres senere.

Arbeiderpartiet: Sana Kahn (fast) med Tajudeen Akinyemi som vara.

Høyre: Ståle Hagen (fast) Vara suppleres senere.

SV: Dinore Cakaj (fast) med Gazi Mikail som vara.

Rådet er enstemmig valgt av bydelsutvalget for to år. Det skal avvikle minst fire møter i året. Møtene er åpne for publikum og starter med åpen halvtime.

Les også:

Får råd til å invitere Elin Prøysen

Pusser opp Hvervenbukta for en million

Søppelfri bydel er målet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere