*Nettavisen* Nyheter.

Skal gi råd til statsrådene

Ubah Abduqadir fra Hauketo.

Ubah Abduqadir fra Hauketo ble nylig valgt til nestleder for kontaktutvalget KIM, og blir en representant for minoriteter i maktens korridorer.

HAUKETO: Den nyvalgte nestlederen i kontaktutvalget mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene (KIM) skal jobbe med å føre dialog mellom minoriteter og myndigheter. Det er Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken som er ansvarlig for utvalget, og selv om hun ennå ikke har alle oppgaver klart for seg ser hun frem mot det nye ansvaret.

Abduqadir er opptatt av integrering, inkludering og arbeid, men hjertesaken er utdanning. I en tid der de fleste snakker om integrering og norskopplæring frykter hun en generasjonskløft.

– Om innvandrerbarn ikke lærer seg morsmål kan det føre til identitetsproblemer, kommunikasjonsproblemer og konflikt med foreldre, sier hun.

Derfor vil bedre tilbud om morsmålopplæring være en av sakene hun kommer til å jobbe hardt for.

– Det er en rett å lære seg morsmål.

Stoler på politikerne

Den nyvalgte nestlederen håper på få utfordringer når det gjelder å få gjennomslag. Hun tror at politikerne vil ta tak i sakene utvalget fremmer.

– Jeg stoler på politikerne.

Ta kontakt!

Den viktigste rollen til KIM er å kommunisere mellom minoritetsbefolkning og myndigheter, for å kunne gjøre det er det viktig at folk fra minoritetsmiljøer tar kontakt og kommer med saker som bør tas opp. Abduqadir oppfordrer potensielle samarbeidspartnere til å ta kontakt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.