RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal ha rampen på plass i sommer

Friluftsetaten har ingen skjøtselsplan for Hvervenbukta.

SENTRUM/HVERVENBUKTA: Etaten opplyser at det er Park og idrett Oslo KF som har ansvaret for at det ser rent og ryddig ut i Hvervenbukta. Blant annet er det kontraktfestet at toalettene gjøres rene en gang om dagen.

Den gitterrampen som tidligere førte ut i vannet, skal monteres på plass igjen i sommer, slik at det blir forbindelse mellom asfalten og vannet. Neste år kommer det sannsynligvis en ny, mer varig løsning på framkommeligheten for bevegelseshemmede badere, sier informasjonssjef Anne Aakervik i Friluftsetaten.

"Skjemmende avfall"

Park og idrett har også ansvar for å tømme søppelkassene inkludert de to kassene som tar engangsgriller og ved tømmingene skal området rundt ryddes for søppel.

Ellers skal Park og idrett rydde plenene ved klipping av gress, og svabergene og strandområdene skal ifølge oppdragsgiveren Friluftsetaten "holdes fri for skjemmende avfall".

Flere svar får Nordstrands Blad ikke hos Friluftsetaten i denne omgang. De mange utfordringene er stilet i spørsmålsform fra lokalpolitiker Liv Jorunn Eriksen (SV), som vil ta saken opp i bydelsutvalget i kveld.

Hun håper å få med seg hele BU på sine spørsmål til Friluftsetaten, som på sin side først vil gi utfyllende svar på spørsmålene når bydelen oversender spørsmålene.

Skjøtselsplan

Miljøbyråd Peter N. Myhre (FrP) forklarer at det ikke er vanlig med skjøtselsplaner på politisk nivå, men at Friluftsetaten spesifiserer det de vil ha gjort i kontrakter med entreprenører.

Skjøtselsplaner har ikke noe å gjøre på politisk nivå. Hva skal de med det? Det blir for dumt om politikerne skal bestemme frekvensen på plenklippingen, sier Myhre.

Nadeem Butt etterlyser opprusting av Hvervenbukta

Det spørsmålet kan man stille om alle grøntområder i Oslo, og bystyret må i så fall bevilge mer penger. Friluftsetaten gjør det de kan innenfor sine rammer, sier byråd Peter N. Myhre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere