*Nettavisen* Nyheter.

Skal hete Thorleif Kleves torg

For 10 år siden fikk Thorleif Kleve St. Halvardsmedaljen. Nå hedres han lokalt med å gi navn til plassen utenfor Senter Syd.

MORTENSRUD: Thorleif Kleve var en av bydelens opprinnelige og markante personer, og det er hyggelig at vi kan hedre de som virkelig har gjort noe for sitt nærmiljø, sa Liv Jorunn Eriksen (SV) da navnesaken ble behandlet på årets siste møte i bydelsutvalget.
Søndre Nordstrands navneråd hadde i utgangspunkt lederen Einar Bjerkes forslag på Thorleif Kleves plass som utgangspunkt, men endte opp med å legge Thorleif Kleves torg frem for bydelsutvalget.
"I 1995 fikk Thorleif Kleve Oslo kommunes høyeste utmerkelse: St. Halvardsmedaljen. Nå 10 år etter i 2005 har vi ennå ikke hedret ham med noe navn på en vei eller plass i bydelen" heter det innledningsvis i navneutredningen.
Kleve vokste opp på Lovsrud gård, tilbrakte siden hele sitt liv sammen med sin familie på eiendommen Jonsbråten i Maurtuveien hvor deler av familien enda bor.
Sammen med sin frue og familien var han helt sentral i bydelens liv og utvikling. Mangeårig medlem av bystyret og kommunale råd, utvalg og styrer. Han var i en årrekke enten formann eller viseformann i Klemetsrud vel, var sterkt engasjert i alt som hadde med skolen å gjøre, og var med helt fra bydelsutvalgets oppstart i 1973.
I flere år på slutten av et aktivt liv var han dommer av Oslo Forliksråd.
Thorleif Kleve ble av mange betegnet som "Mister Klemetsrud", noe som uten unntak var ment som en hedersbetegnelse.
Før navneforslaget ble behandlet i BU, var det forelagt senterleder Richard Elphinstone, og han sluttet seg uforbeholdent til at torget får et navn, og at Thorleif Kleve blir hedret på denne måten.
Thorleif Kleves torg vil være dagens åpne område øst for Senter Sør + området mot der nybyggingen kommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.