*Nettavisen* Nyheter.

Skal hindre feilmedisinering av eldre

ENGASJERTE: Gunnar Kvalvaag (etatsoverlege i sykehjemsetaten), forteller Francesca Fog (overlege ved Nordseterhjemmet), Camilla Melvold (institusjonssjef ved Nordseterhjemmet) og eldrebyråd Aud Kvalbein (KrF) om etatens unike legemiddelprosjektet. Foto: Foto: Aina Moberg

Nordseterhjemmet er med i et prosjekt om medisinbruk på sykehjemmene. Eldrebyråd Aud Kvalbein kaller det et spennende nybrottsarbeid.

NORDSETER: Det er sykehjemsetaten som står bak det banebrytende legemiddelprosjektet. 1700 pasienter skal intervjues. Et antall som gjør prosjektet unikt på landsbasis.


– Målet er å lære om og kvalitetssikre medisinbruken for pasienter ved Oslo kommunes sykehjem, og gi hver enkelt av dem bedre livskvalitet, sier Gunnar Kvalvaag, etatsoverlege i sykehjemsetaten.

Prøves ut nå

Han forteller at et tverrfaglig team bestående av farmasøyt, lege og sykepleiere på det enkelte sykehjem, skal gå grundig igjennom hver pasients medisinbruk, ernæring og trivsel i samarbeid med de pårørende.

Prosjektet, som har 2. 5 millioner kroner til disposisjon og skal oppsummeres mot slutten av 2012, startet sist uke på Nordseterhjemmet.

– Vi snakket med åtte pasienter, dagen etter var vi på Solvang sykehjem. Metodikken vi prøvde ut skal evalueres, selve hovedprosjektet starter etter jul, sier Kvalvaag, velkjent som tidligere lege ved Sæter legegruppe.

Spent lege

Institusjonssjef Camilla Melvold ved Nordseterhjemmet gleder seg til prosjektet.

– Vi er opptatte av resultatet, og håper våre 104 pasienter og deres pårørende skal få en trygghet om at det vi foreskriver er kvalitetssikret, sier hun, og får full støtte av Nordseterhjemmets overlege, Francesca Fog.

– Det blir spennende å kartlegge medisinbruk sammen med andre fagpersoner. Vi er i ferd med å «lukke sirkelen» når vi får ernæring, miljø, trivsel, aktivitet og nå medisin på plass for den enkelte pasient, sier hun.

Positiv eldrebyråd

Eldrebyråd Aud Kvalbein har merket seg sykehjemsetatens prosjekt, og ønsker lykke til.

– Kan vi leve uten unødvendige medisiner, har de fleste det bedre. Her er man opptatt av at de eldres livskraft blir bedre. Et viktig arbeid som bør komme hele landet til gode, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag