RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal holde fristen


Oslo universitetssykehus står fast på at pasientene fra Bydel Alna skal overføres fra Aker til Ahus i løpet av året. Foto: Anita L. Hanken.
Oslo universitetssykehus står fast på at pasientene fra Bydel Alna skal overføres fra Aker til Ahus i løpet av året. Foto: Anita L. Hanken.
Oslo universitetssykehus valgte å ikke lytte til de ansattes ønske om mer tid til overføring av pasienter fra Aker til Ahus.

AKER SYKEHUS: Torsdag besluttet sykehusstyret at fristen for overføring likevel skal holdes, til tross for at administerende direktør Siri Hatlen tidligere har signalisert en mulig utsettelse på tre måneder.

Tillitsvalgte ønsket mer tid

Under behandlingen av tidsplanen skal både tillitsvalgte og verneombud ved Oslo universitetssykehus ha signalisert tydelig at de ønsket en utsettelse.

I en pressemelding skriver Oslo universitetssykehus at ledelsen ved Aker og Ahus tar signalene med seg i den videre dialogen med Helse Sør-Øst.

«Ledelsen understreket at det i alle prosjekter kan oppstå uforutsette situasjoner, og at det hele tiden vil bli gjort vurderinger av gjennomføringsplanen», heter det i pressemeldingen.

Likevel går det klart fram at målet er å gjennomføre overføringen av pasientene fra Bydel Alna og Follo-kommunene innen 1. januar 2011, slik den opprinnelige planen var.

– Det er riktig at Oslo universitetssykehus hadde ønsket seg noe mer tid til overføringen. Samtidig har vi respekt for tidsfristen Helse Sør-Øst har gitt oss i styrevedtak fra 2008 og i oppdragsdokumentet. Ahus har også signalisert at de ønsker å gjennomføre innenfor tidsfristen, sier Hatlen.

Setter inn ekstra ressurser

Oslo universitetssykehus øker nå fokuset på overføringsprosjektet, og vil tilføre personalressurser til gjennomføringen ved de klinikkene som blir mest berørt.

– Vi skal hele tiden være i en tett dialog med Ahus. Vi er svært oppmerksomme på våre ansattes behov i denne prosessen, og skal lytte godt til signaler fra medarbeiderne våre og fra deres tillitsvalgte, sier Hatlen.

– I den grad det er nødvendig vil vi i fellesskap kontinuerlig vurdere tiltak for å sikre forsvarlighet overfor pasienter og ansatte, inkludert vurdering av om delprosesser skal skje mer gradvis, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere