*Nettavisen* Nyheter.

Skal kåre Norges sterkeste surfer

  Foto: Foto: Promo

Lørdag 5 juni inviterer Fluid og Lapoint til sommerfest på Tjuvholmen. Gjennom dagen skal de kåre den første Norgesmesteren i Stand Up Paddle og Norges Sterkeste Surfer.

Klikk på bildet for å forstørre.

  Foto: Foto: Promo

Klikk på bildet for å forstørre.

  Foto: Foto: promo

Klikk på bildet for å forstørre.

  Foto: Foto: promo

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

Her ved målgangen Foto: Foto: promo

Klikk på bildet for å forstørre.

Forvent blod, svette og tårer lørdag Foto: Foto: promo

AKER BRYGGE: Lørdag skal Norges sterkeste surfer skal kåres på Tjuvholmen. Blant de som er påmeldt finner vi kjente profiler innen surf, kite, wake og ski, som alle vil stille til start for å måle muskler.

Padlekonkurranse

I tillegg blir det Norgsmesterskapet i Stand Up Paddle (SUP) som er oppreist padling på stort surfebrett.

Konkurransen vil ha start og mål innerst i kanalen på Tjuvholmen med padling ut med runding i havnebassenget og kvalifiseringen starter klokken 10.00.

- 4 og 4 starter sammen, og de beste avanserer videre mot finalen. Det blir 32 tilgjengelige plasser, og alle er velkomne til å forsøke å kvalifisere seg, sier arrangøren for SUP, Christopher Dons.

Fluid stiller med nødvendig utstyr, og alle padler med identisk utstyr i konkurransen. Det kjempes om 10.000 kroner i første premie mens de følgende plassene vinner utstyr og gavekort fra Tjuvholmen. Det er gratis å stille til start.

Norges Sterkeste Surfer

For andre året samler den norske surfcamp aktøren Lapoint Travels norges surfere til duell på Tjuvholmen for å finne ut hvem som er sterkest.

Surfing er en utholdenhetssport, og det blir derfor arrangert et surfrelatert mini triathlon.

Utøverne må gjennom tre øvelser før man kårer den sterkeste:

- Stand ups, utøverne ligger flatt på bakken og skal så mange ganger som mulig i løpet av 1 minutt sprette opp i surfestilling og ned i igjen.
- Løping med surfebrett, fellesstart ved Rådhuset med surfbrett under armen. Løpet går videre til Stortinget, opp til slottet og tilbake til Aker Brygge. Ca 2 km lang.
- Paddling på surfbrett, hvor man må bruke samme brettet man gjennomførte løpingen med. Det samme gjelder våtdrakt og fottøy. Fellesstart ved Tjuvholmen og padling av en sløyfe på 650 meter.

- Forrige gang ble konkurransen vunnet av verdensmester i kite, Sigve Botnen, så i år kommer surere fra Europa og Skandinavia for å se om surferne kan slå Sigve denne gangen.. Det er 20 plasser hvor 10 allerede er klare, sier Sebastian Kjellström.

Det kjempes om 10.000 nok i første premie, andre mann stikker av med en RipCurls H bomb verdt 12.000 nok og 3. plass belønnes med gavekort fra Tjuvholmen.

Ønsker du stille til start sender du en mail til post@lapoint.no. Konkurransen er gratis, på eget ansvar og du må ha med eget utstyr.

Oppmøte kl 10.00 på Lapoint og Fluids stand på Tjuvholmen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.