RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal kartlegge overdoser


Bystyret støtter forslaget om å kartlegge overdosedødsfall i hovedstaden. ARKIVFOTO: NILS SKUMSVOLL
Bystyret støtter forslaget om å kartlegge overdosedødsfall i hovedstaden. ARKIVFOTO: NILS SKUMSVOLL
Oslo kommune skal kartlegge samtlige over- dosedødsfall i 2006 og 2007.

OSLO ØST: - Siden 1980 har 1728 mennesker dødd av en overdose i Oslo. Det er 1728 unødvendige dødsfall. Og 1728 påminnelser om at vi mislykkes i å hjelpe dem som trenger det aller mest, sa forslagsstiller, Håkon Haugli (Ap) fra talerstolen i bystyret sist onsdag.

Bakgrunnen for forslaget fra Haugli og Nina Bachke (Ap) er et ønske om mer kunnskap om denne typen dødsfall. Oslo har siden 1990-tallet hatt et rekordhøyt antall rusrelaterte dødsfall, og etter en nedgang i perioden 2002-2006 økte antallet til rekordhøye 109 i 2007.

Onsdag i forrige uke gikk et enstemmig bystyre inn for å kartlegge overdosedødsfallene i hovedstaden de siste åra, noe som blant annet skal danne grunnlag for rusmeldinga bystyret skal ta stilling til i løpet av 2009.

Håkon Haugli er opptatt av at pasientgruppen det gjelder skal få bedre oppfølging og ettervern.

- Ingen annen pasientgruppe overlates til seg selv, umiddelbart etter å ha fått livreddende behandling, sa han, men la til at fokuset nå primært må være hva som kan gjøres.

- La oss ha fokus på hva vi som sitter i denne salen kan gjøre, ikke bruke tida til å kritisere hva «alle andre» burde gjort eller gjør, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere