Skal kartlegge overdoser

Bystyret støtter forslaget om å kartlegge overdosedødsfall i hovedstaden. ARKIVFOTO: NILS SKUMSVOLL

Bystyret støtter forslaget om å kartlegge overdosedødsfall i hovedstaden. ARKIVFOTO: NILS SKUMSVOLL

Oslo kommune skal kartlegge samtlige over- dosedødsfall i 2006 og 2007.

OSLO ØST: - Siden 1980 har 1728 mennesker dødd av en overdose i Oslo. Det er 1728 unødvendige dødsfall. Og 1728 påminnelser om at vi mislykkes i å hjelpe dem som trenger det aller mest, sa forslagsstiller, Håkon Haugli (Ap) fra talerstolen i bystyret sist onsdag.

Bakgrunnen for forslaget fra Haugli og Nina Bachke (Ap) er et ønske om mer kunnskap om denne typen dødsfall. Oslo har siden 1990-tallet hatt et rekordhøyt antall rusrelaterte dødsfall, og etter en nedgang i perioden 2002-2006 økte antallet til rekordhøye 109 i 2007.

Onsdag i forrige uke gikk et enstemmig bystyre inn for å kartlegge overdosedødsfallene i hovedstaden de siste åra, noe som blant annet skal danne grunnlag for rusmeldinga bystyret skal ta stilling til i løpet av 2009.

Håkon Haugli er opptatt av at pasientgruppen det gjelder skal få bedre oppfølging og ettervern.

- Ingen annen pasientgruppe overlates til seg selv, umiddelbart etter å ha fått livreddende behandling, sa han, men la til at fokuset nå primært må være hva som kan gjøres.

- La oss ha fokus på hva vi som sitter i denne salen kan gjøre, ikke bruke tida til å kritisere hva «alle andre» burde gjort eller gjør, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag