Gå til sidens hovedinnhold

– Skal kunne norsk første skoledag

Byrådet i Oslo satser på skoler med høy minoritetsandel. Målet er at alle skal kunne norsk første skoledag. I 2011 styrkes satsingen med ytterligere 10 millioner.

OSLO: I 2010 lanserte byrådet prosjektet «Oslobarnehagen» som skal forsterke språkopplæringen i barnehagene. Målet for prosjektet er å sikre at alle elever skal ha grunnleggende norskkunnskaper første skoledag.

– Skal vi fremme sosial mobilitet, må flest mulig elever fullføre og bestå videregående skole. Dette arbeidet starter før første skoledag, sier skolebyråd Torger Ødegaard.

Les også: – Føler barna blir isolert

Spesielle tiltak

Blant tiltakene er Groruddalssatsingen viktig. Ønsket om en utvidet skoledag og økt læringstrykk gir elevene et helt år ekstra på skolen enn andre elever.

«Early years» er et pedagogisk program som brukes ved mange Oslo-skoler, også utenfor Groruddalen. Det har en omfattende satsning på norsk, matematikk og engelsk ved skoler med svake resultater.

Les også: Vanskelig å være etnisk norsk i Groruddalen

Øker med 10 millioner

Det viktigste tiltaket er likevel at alle skoler med særskilte utfordringer årlig tildeles ekstra midler for å løfte de svakere elevene. I 2011 styrkes denne satsingen på skoler med høy minoritetsandel med 10 millioner kroner.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her