Skal lage Kuben-appen

Tirsdag klokka 10 gikk startskuddet for IKT-elevenes 24 timers race for å lage app for Oslos nye superskole.

RISLØKKA/ØKERN: – Blir appen bra nok, skal dere ikke se bort ifra at vi kjøper hele greia, smiler direktør for Kuben yrkesarena og videregående skole, Remi Pettersen.

Han er kommet til auditoriet i Bikuben, og møter om lag 100 elever fra IKT- og servicefag, på splitter nye Kuben.

På dagens agenda står Ungt Entreprenørskaps Gründercamp.

– Tenk annerledes

Dagens oppgave er intet mindre enn å lage forslag og idé til en, hva undertegnende skulle tro er, ganske så etterlengtet Kuben-app.

– Appen skal være for alle elever, den skal gjøre skolehverdagen enklere og mer effektiv, og den skal forandre måten vi tenker kommunikasjon i skolen på, er lærernes oppfordring.

Les også: Gründerspirer fra Nordstrand fikk pris for lysende idé

Men elevene skrider ikke til verket helt på egen hånd.

De får kyndig veiledning fra Ungt entreprenørskaps veiledere.

– Mye av det dere skal lære disse to dagene er å tenke utenfor boksen, gå ut av komfortsonen deres: Tenk annerledes. Dette er en slags treningsleir i problemløsning. Et menneske tenker 100000 tanker hver dag, 95 prosent av dem er de samme som i går. Nå skal du konsentrere deg om å tenke noe annet, oppfordrer Hege Grande Fjellbirkeland.

– Dere er fremtiden

– På 80-tallet hadde vi gettoblasteren, den klassiske kassettspilleren, deretter kom walkmannen. Det var revolusjonerende.
Hva har vi fått på musikkfronten, siden det? Masse. Nå har vi Iphone. Hva er det neste? Det er det dere som skal bestemme, for det er dere som er fremtiden, sier hun:

– Det gjelder å tenke stort. The sky is the limit, sier rektor Kjell Ove Haugen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.