Skal lage verdens største kors

Frivillig i Røde Kors, Ingrid Gauden, håper du kommer på operataket k. 11.30 fredag 7. mai. Da skal Røde Kors lage verdens største kors av mennesker.

Frivillig i Røde Kors, Ingrid Gauden, håper du kommer på operataket k. 11.30 fredag 7. mai. Da skal Røde Kors lage verdens største kors av mennesker. Foto: Foto: Beatriz Jaquotot

Lørdag 8. mai arrangerer Røde Kors sin nasjonale bøsseaksjon. Som avspark inviterer de til operataket dagen før – for å sette verdensrekord.

OSLO: - Røde Kors-symbolet representerer så mye for så mange. Hvorfor ikke bruke det til å sette en verdensrekord med mening? sier Røde Kors-frivillig Ingrid Gauden.

Det er hun som har tatt initiativet til at Røde Kors skal lage verdens største kors av mennesker på operataket fredag 7. mai – dagen før årets innsamlingsaksjon HER og DER.

Les flere nyheter fra hele byen på dittOslo.no

- Jeg håper så mange som mulig møter opp på operataket og at mange vil bidra som bøssebærer dagen etter. I år går pengene til Røde Kors sitt arbeid både nasjonalt og internasjonalt, sier Gauden.

I Oslo skal pengene som samles inn gå til en trygg oppvekst for barn og unge gjennom arbeidet Røde Kors gjør over hele byen.

Har du tips om noe som skjer i Oslo? Send oss gjerne et tips her

Og går det som Røde Kors venter så blir det verdensrekord fredag og derfor har de også kontaktet Guinness rekordbok og fått klarsignal til gjennomføringen av verdens største, menneskelige kors.

Helikopter og fotografer er bestilt for å dokumentere begivenheten 7. mai og de trenger mange mennesker for å sette rekord.

- Vi har allerede fått med oss 300 elever fra ulike skoler i Oslo, ulike samarbeidspartnere i næringslivet og ikke minst byrådsleder Stian Berger Røsland. Men vi trenger flere. Mange flere!, oppfordrer hun.

Hun håper at så mange Oslo borgere som mulig møter opp til rekordforsøket. Hun lover at det hele vil gå effektivt og smertefritt. Alle som ønsker skal få være med. Korset skal opp og ned igjen i løpet av 40 minutter, midt i lunsjtiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.