RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal lette veien til ferdig utdannelse

For å hjelpe elevene på rett vei til utdannelse, har Karlsrud skole tegnet partnerskapsavtale med nærliggende videregående skoler.

Karlsrud: Det er ikke alltidf så lett for ungdomsskoleelever å vite hvilken vei de skal velge når det gjelder utdannelse, sier undervisningsinspektør Bo Abrahamsson på Karlsrud skole. Derfor har vi inngått en partnerskapsavtale med videregående skoler i nærheten. Tanken bak dette er at elevene allerede tidlig skal få bedre kjennskap til de undervisningstilbud som foreligger.

Før jul ble partnerskapsavtale underskrevet med Nordstrand videregående, Lambertseter, Manglerud og Holtet videregående skole. Det skjedde med Siv Elin Dammen fra Ungt Entreprenørskap som vitne.

Partnerskapsavtaler er kjent for mange skoler og elever, men da i forbindesle med bedrifter.

Når vi nå får det med videregående skoler, er det for at elevene våre først og fremst skal bli kjent med de utdannelsestilbudene vi har i nærheten, sier Abrahamsson. Men vi håper også denne forhåndskjennskapen vil resultere i at flere elever vil fullføre utdannelsen sin. Kommer de på rett spor fra starten, tror vi det vil bli minmdre frafall under veis.

Det er i forbindelse med programfag for valg at avtalen har kommet. Karlsrud skole er pilotskole i prosjektet, og vi har derfor skaffet mange gode samarbeidspartnere, sier Bo Abrahamsson.

Rektor Kari Gustavsson på Karlsrud undertegnet avtalene med repersentanter for de videregående skolene. Tilstede var Eva Heier fra Manglerud, Berit Brokk fra den nye videregående skolen på Bjørndal (Peer Gynt ), og Torunn Thomassen og Trond Rogne fra Nordstrand videregående skole.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere