RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OMRÅDELØFT: Linjeparken skal innby til ulike aktiviteter og bli et godt sted å oppholde seg for alle aldersgrupper. Illustrasjon: Bymiljøetaten
OMRÅDELØFT: Linjeparken skal innby til ulike aktiviteter og bli et godt sted å oppholde seg for alle aldersgrupper. Illustrasjon: Bymiljøetaten

Skal løfte Stovner til nye høyder

Planleggingen av Linjeparken er i sluttfasen. I januar stikkes trolig spaden i jorda og den etterlengtede parken blir virkelighet.

STOVNER: Bymiljøetaten, som er byggherre, jobber i disse dager med å ferdigstille anbudsdokumentene for den kommende Linjeparken mellom Fossumveien og Stovner senter.

Dette er den siste av de fire bydelsparkene som er kommet til i forbindelse med Groruddalssatsingen. De andre parkene ligger på Grorud, Furuset og Økernbråten.

Planleggingen og forarbeidet til parken har pågått i mange år og nå ser det ut til at parken endelig materialiserer seg.

– Vi vet ikke helt eksakt oppstart før entreprenøren er på plass, men planen er oppstart i januar 2015, forteller Christer Karlsson som sammen med Ingunn Bårdseng Haug er prosjektledere for henholdsvis parken og trafikkplanen for området.

Les også:Stovner senter blir enda større

Spleiselag

Byggingen av parken og veisystemet vil foregå i etapper og vil ferdigstilles sent i 2016.

– Det blir ikke bygging over alt hele tiden, men vi tar det i etapper. Vi begynner med veisystemet og avslutter med parken, sier Karlsson.

Parken og veisystemet finansieres i et spleiselag med utgangspunkt i Groruddalssatsingen. Husbanken og Oslo kommune er også med på laget.

Les også: En felles møteplass for store og små

Volleyball og petanque

Parken skal bli en møteplass for de fleste aldersgrupper, men det skal ikke bygges lekeplass for de minste i parken.

– Det er ikke hensiktsmessig med tanke på trafikken i området, sier Karlsson.

Parken skal fungere som et avlastingsområde for elevene ved Stovner videregående skole og beboere i området.

– Elever og beboere i området, særlig de eldre, har spilt inn hva de ser for seg og trenger i parken, sier Karlsson.

Derfor vektlegges gode oppholds- og sitteplasser og aktiviteter for ulike aldersgrupper som volleyballbane, petanquebane, scene og ulike treningsapparater.

– Vi har hatt flere runder med lokalbefolkningen og fått god hjelp fra Bydel Stovner, de kjenner nærmiljøet godt og vet hva det er behov for, sier Karlsson.

Les også: Håper at ny skatehall er klar til 2017

Oppgraderingen av veisystemet og byggingen av parken vil bety et betydelig løft for området som i dag betegnes som uryddig og preget av asfalt.

– Vi får en opprydding av veisystemet foran senteret og i Fossumveien, dette kommer til å bli veldig mye bedre enn situasjonen er i dag, sier Christer Karlsson.

Oppgraderer senteret

Stovner senter setter samtidig i gang en større oppgradering med påbygging av ca. 3.500 kvadratmeter og bygging av ny fasade og torg mot Linjeparken. Her er målet å åpne senteret mot omgivelsene og gi plass til serveringssteder og andre aktiviteter.

Også atkomsten til parkeringshuset vil endres til å ligge på hjørnet av Karls Fossums vei og Stovner senter. En ny rundkjøring i Fossumveien vil forenkle atkomsten til bussterminalen.

 

Andre saker fra mediehuset dittOslo:

Bo og dra på skattejakt i denne villaen

Helseradio på tre språk

Knivstakk for å hevne død kjæreste

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere