*Nettavisen* Nyheter.

Skal løpe før vielsen

SPREKT PAR: Lørdag 26.mai skal idrettsutøverne Øystein Sylta og Kjersti Karoline Danielsen gifte seg. Men før vielsen arrangerer de like godt et eget «Bryllupsløp» hvor alle kan delta. FOTO:PRIVAT

Når idrettsutøverne Øystein Sylta og Kjersti Karoline Danielsen skal gifte seg, arrangerer like godt eget løp på bryllupsdagen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SUVEREN: Øystein Sylta har vunnet Råskinnet to år på rad

Klikk på bildet for å forstørre.

VINNER: Kjersti Karoline Danielsen vant Råskinnet i 2011. ARKIVFOTO

LINDERUD: Når kjæresteparet Øystein Sylta og Kjersti Karoline Danielsen skal smis i Hymens lenker lørdag 26. mai, velger de å arrangere løpefest for gjestene og alle andre som vil delta før vielsen.– Løping er en stor del av livet vårt. Dette løpet symboliserer hva vi driver på med og vi ønsker at gjestene skal få delta med noe vi driver på med til daglig. Løping er jo det morsomste vi vet om, sier Øystein Sylta.

Alle må løpe

Både han og hans kommende kone Kjersti har satset på maraton de siste årene.

Paret, som bor på Tonsenhagen, har vært i Norgestoppen i løping i mange år.

Les også: Råskinn og samboere

Hele 70 gjester skal overvære vielsen og alle skal løpe.

– Dette er et lavterskeltilbud. Så vi har også eget mosjonsløp. Gjestene har vært utelukkende positive og de har likt denne ideen vår, sier Sylta.

Løpet skal passe for alle og derfor har de egen mosjonsklasse, men løpere som Sindre Buraas (skal løpe Bislett Games uken etter), Sondre Moen, Veronika Blom (vinner av Sentrumsløpet) og Tone Hjalmarson (Årets kvinnelige løper i fjor) er noen av de som skal være med.

Sprekeste kjærestepar

Øystein Sylta jobber til vanlig hos Krigsskolen, som også er med som arrangør.

Løypen starter ved Krigsskolen på Linderud og den følger nydelige grusveier og stier i Lillomarka. Målgang er på toppen av Årvollåsen (4,4 kilometer) med god utsikt over hele Groruddalen.

Meld deg på løpet her

Og de skal også kåre det sprekeste kjæresteparet etter løpet.

– Vi ønsker også å finne ut hvilke kjærestepar eller gifte som har den beste vinnertiden totalt. Det blir nok et bra par, ler Sylta, som også traff sin utkårete gjennom trening.

– Vi var i samme klubb (Vidar) og ble et par gjennom en treningssamling. Så vi er et veldig aktiv par som trener ofte sammen, sier Sylta.

Mosjonsløpet starter klokken 10.00, mens hovedløpet går av stabelen klokken 11.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.