*Nettavisen* Nyheter.

Skal Lyn få bank igjen?

Da Lyn møtte Viking på Ullevaal i april, endte det 0-0. ARKIVFOTO: Anders Halvorsen

Lyn sliter på alle arenaer. Kan det bli seier mot Viking til søndag?

ULLEVAAL: Sesongen så langt har ikke gått slik Lyn hadde håpet, og med flere spillersalg den siste tiden sliter både ansatte, spillere og ikke minst fansen med å holde motet oppe. En seier hittil i sesongen er ikke akkurat mye å rope hurra for.

Likevel melder klubben om bra trøkk på trening, og en offensiv spillergruppe som ønsker å snu trenden allerede på søndag i Stavanger.

Midt på tabellen

Vikings sesong har vært midt på treet. På tabellen er de nummer 8 av 16, med 6 seire, 6 uavgjort og 6 tap. Ikke bare det, statistikken både hjemme og borte er 3-3-3!

Eneste asymmetri i Stavanger-lagets sesong er målforskjellen: 23-24, i følge Lyn.no.

Årets første kamp mellom Lyn og Viking endte 0-0 i regnværet på Ullevaal stadion. I fjor møttes lagene med kun noen ukers mellomrom, da endte det 1-1 i Oslo og med et 0-2-tap for Lyn i Stavanger.

Svak statistikk

Det er nok ikke mange som vil sette sparepengene på Lyn-seier til helgen. Lyn har bare to poeng på de fem siste kampene, en statistikk nok ingen i klubben er spesielt fornøyde med. Men fremdeles er lagene over på tabellen i høyst overkommelig avstand.

Viking står med åtte poeng på de fem siste, selv om de tapte forrige seriekamp for Stabæk.

Lyn har mistet noen spillere, men troppen skal nå være så godt som skadefri. Kim Holmen er ikke helt kvitt sine skadeproblemer, ellers skal Kent Bergesen kunne velge fritt.

Berntsen-jubileum

Søndagens jubilant kan fort bli kaptein Tommy Berntsen. Om stopperveteranen får spille, blir det eliteseriekamp nummer 150 for Lyn. Totalt har Berntsen spilt hele 178 kamper og scoret 14 mål for klubben.

Siden 1963 har kun fem spillere passert den magiske grensen, så det er en ekte Lyn-legende som jubilerer. Endre Fotland Knudsens neste kamp blir nummer 25 for Lyn, mens Thomas Jacobsens venter på kamp nummer 10. Kent Bergersen leder Lyn i sin kamp nummer 30.

Så langt har det blitt 7 seire, 9 uavgjort og 13 tap, men likevel en positiv målforskjell: 39-38.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag