RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SFT ber nå om innspill til overvåkingsprogrammet som skal iversettes når tildekkingen av dypvannsdeponiet er over.
SFT ber nå om innspill til overvåkingsprogrammet som skal iversettes når tildekkingen av dypvannsdeponiet er over.

Skal overvåke deponiet

SFT har sendt ut et forslag til videre miljøovervåkning av dypvannsdeponiet ved Malmøykalven. Nå ønsker de innspill.

HELSFYR/MALMØYKALVEN: Tildekkingen av deponiet er i full gang og Statens forurensningstilsyn (SFT) har nå utarbeidet et forslag til videre overvåking av dypvannsdeponiet som skal ut på høring.

Hensikten med overvåkningen er å følge med på at dypvannsdeponiet er stabilt, at tildekkingen er inntakt og at det ikke spres miljøgifter ut av deponiet. Fristen for innspill til overvåkingsprogrammet er 26. mars.

Høringsmøte

Den videre overvåkingen skal foregå dels i regi av Oslo havn som oppfølging av kravene i tillatelsen, og dels i regi av SFT.

Etter at SFT har mottatt høringskommentarer, vil det bli lagt fram et revidert utkast til overvåkningsprogram og høringskommentarene for SFTs konsultasjonsgruppe som består av representanter for fagmiljøene, problemeiere og miljøvernorganisasjoner.

SFT vil deretter utarbeide et endelig utkast til videre miljøovervåking

SFT inviterer også til et høringsmøte torsdag 12. mars klokken 14-17 i lokalene på Helsfyr.

- Vi ønsker å orientere om utkast til program for miljøovervåkning og motta innspill fra deltakerne, skriver SFT i en pressemelding.

Miljøgifter

Utkastet til overvåkingsprogrammet omfatter overvåking av miljøgifter i blåskjell, fisk og reker, miljøgifter i sjøbunnen utenfor deponiet, overvåking av eventuell transport av miljøgifter gjennom tildekkingslaget, endring av bunnfauna, og kontroll av utbredelse, dekningsgrad og tykkelse på tildekkingslaget etter endt tildekking.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere