RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal presse alle konkurrentene i Oslo


JET-stasjonene, som denne ved Kirkeveien er blitt St1. I forrige ble hamskiftet gjort unna i hele Oslo.
JET-stasjonene, som denne ved Kirkeveien er blitt St1. I forrige ble hamskiftet gjort unna i hele Oslo. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Jet-skiltene er borte på automatstasjonene. Den finske bensinstasjonskjeden St1 satser for fullt for å gjøre livet surt for konkurrentene. – Vi har en høyere smertegrense på pris, sier distriktssjefen i St1.

BYDEL BJERKE: De observante bilistene har sikkert fått med seg at de tidligere JET-stasjonene i Østre Aker vei og Breivollveien er bygget om. Nå er det skiltene til finske St1 som lyser opp stasjonene der, og andre steder i Norge.

I løpet av neste uke skal det være 40 stasjoner i hele landet som har logoen til St1. Og det kan bety mer press på konkurrentene, og større priskonkurranse på bensin.

Ville ha konkurranse

St1 er et resultat av at EU-domstolen ønsker mer konkurranse på bensin i Norge og Sverige. Etter sammenslåingen av Statoil og Hydro i Norge, samt Statoils kjøp av JET, krevde EU-domstolen endringer.

Domstolen krevde at at det skulle bygges opp en ny kjede som senere skulle selges. Resulatet er finske St1.

Justeringer

Selskapet hevder at det kan følge med på prisnivået mye tettere enn før. Og at det kan justere prisene langt oftere i enn i dag.

Distriktssjef Tormor Aarsand tror St1 kan gjøre livet surere for konkurrentene.

– Vi har nok en høyere smertegrense på pris enn våre konkurrenter. Vi selger drivstoff og ikke noe annet. Våre konkurrenter tjener i prakis ingen ting på bensin og må selge mye annet. Prisen på bensin betyr selvfølgelig mye for bilistene.

Press på det lokale markedet

De mer hyppige justeringene av prisene, tror Aarsand vil føre til raskere svingninger i markedet.

St1 tror justeringene vil kommer kundene til gode gjennom at det blir press på det lokale markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere