*Nettavisen* Nyheter.

Skal rådyr ofres for blomsterløken?

På Nordberg lever en rådyrfamilie på tre som lusker rundt i grøntområdene. Nå har to av våre naboer klaget til Friluftsetaten. De vil ha dyrene skutt fordi blomsterløk samt busker i hagene deres ikke får stå i fred.

Jeg kan informere om at alle jeg kjenner her i området setter stor pris på rådyrene. Vi synes vi er heldige som får ha noen få ville dyr i vårt nærmiljø, og anser det som en eksklusiv kvalitet ved å bo akkurat her.

I vårt hus bor det fem barn som er svært fascinert av dyrene. Det bor også en rekke barnefamilier her som vi kjenner gjennom barnehage, skole og fra akebakken i Damefallene. Alle viser en positiv interesse for rådyrene, når de en gang i mellom dukker opp enten i Damefallene eller enda hyggeligere i våre hager.

Om dyrene skytes vil dette medføre en forringelse av miljøet, barna vil bli lei seg og det blir helt sikkert mange spørsmål. Det vil nok bli vanskelig å forklare dette med at naboen ikke fikk ha tulipanene sine i fred.

Hos oss har vi for øvrig både blomsterløk og busker som kommer opp hvert eneste år. Dersom klagerne likevel er plaget, finnes det enkle virkemidler for å holde rådyr unna som chillipepper eller sennep.

Trafikkfare nevnes også som et problem. På Nordberg er fartsgrensen enten 40 eller 30, og veiene er generelt lite trafikkert.

De få gangene rådyrene faktisk beveger seg ut på asfalten, er de godt synlige på det oversiktlige veinettet her oppe. Bilene stopper opp og følger rådyrene med øynene til de igjen har hoppet inn i et grøntområde.

Det er trist dersom enkelte mennesker på Nordberg har så lite til overs for våre medskapninger at blomsterløk går foran dyrs eksistensberettigelse.

Dette ligner et foreldet natursyn som jeg håper Viltnemnda ikke deler.Karen Riekeles Frivik

Nordberg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.