RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal rehabilitere 19 barnehager

Mange barnehager trenger sårt til oppgradering. Nå står 19 på arbeidslisten til OBY.

Oslo: Både bydelene og Omsorgsbygg Oslo KF (OBY) har ansvar for vedlikehold av barnehager. De største arbeidene hviler på etaten.

– Omsorgsbygg Oslo KF fikk før jul bestilling på å ta fatt på det store vedlikeholdsetterslepet som preger deler av barnehagebyggene i Oslo kommune, forteller Marte Svenneby som er kommunikasjonssjef i OBY.

– Foretaket fikk 240 millioner for denne planperioden (2011-2014), penger som er øremerket de 19 utvalgte barnehagene som trenger vedlikehold/rehabilitering mest.

Sloreåsen barnehage er en av disse 19 barnehagene.

– Totalt sett trengs det over 590 millioner for å ta unna vedlikeholdsetterslepet for alle barnehagene i byen, sier Svenneby.

– Omsorgsbygg har nå skiftet fokus fra å bygge barnehager for å innfri barnehageløftet til at vi nå for alvor går løs på vedlikeholdsetterslepet.

– Men når kan det skje noe i barnehagene?

– Fremdriften nærmeste to-tre månedene er at det blir foretatt en tilstandsanalyse med beskrivelse av de 19 barnehagene. I juni blir det foretatt en prioritering av rekkefølgen for vedlikehold/rehabilitering, og selve arbeidet begynner etter sommeren, sier Marte Svenneby i OBY.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere