Gå til sidens hovedinnhold

Skal rydde opp i Søndre Nordstrand

1. mars slutter bydelsdirektør Jan Hagen i Bydel Vestre Aker. Han sendes som ryddegutt til kriserammede Bydel Søndre Nordstrand. Leder i bydelsutvalget Elin Horn Galtung (H) føler Vestre Aker blir straffet for å ha en dyktig bydelsdirektør.

HUSEBY: Et 2008-regnskap som viste 78 millioner i minus i Bydel Søndre Nordstrand ble for mye for bydelsdirektrør Turid Glærum. 29. januar brakte Nordstrands Blad nyheten om at hun trekker seg fra stillingen. Hun forlater en bydel i krise.

Bydelsdirektør i Vestre Aker, Jan Hagen er beordret av byråd Jøran Kallmyr til å rydde opp i Søndre Nordstrand. 1. mars forsvinner han fra Bydel Vestre Aker.

Vi tar støyten

Leder i bydelsutvalget i Vestre Aker, Elin Horn Galtung, synes det er tragisk å miste Hagen. I forrige fikk hun nyheten av Hagen selv. Hun mener Vestre Aker blir straffet for å være for flinke.

Vi må ta støyten for dårlig styring i Søndre Nordstrand. Det straffet seg å ha flinke folk i bydelsadminstrasjonen. Jeg synes det er forferdelig trist å miste en så dyktig person. Han går til en redselsfull jobb med rydde opp i kriserammet bydel. Men vi har dessverre ingen ting vi skulle ha sagt i denne saken, sier en skuffet Horn Galtung.

Har frest fra seg

Hun er også skuffet over informasjonen fra rådhuset. Horn Galtung liker ikke at Hagen selv måtte informere om beslutningen. Bydelsutvalget er med i prosessen når ny bydelsdirektør skal ansettes.

Når det gjelder beordringen til Søndre Nordstrand hadde de folkevalgte ingen ting de skulle ha sagt.

Om prosessen har jeg sagt mitt til de det gjelder i rådhuset. Jeg har frest fra meg. Nå må vi se fremover. Vi skal delta i prosessen med å få en ny bydelsdirektør på plass. Inntil videre har vi en svært oppegående vikar.

En vekker

Venstres Terje Bjøro beklager avgjørelsen.

Vi har programfestet at bydelsdirektør skal ansettes av bydelsutvalget og dermed rapportere til bydelsutvalget. I dag går linjen fra bydelsdirektør til byrådsavdelingen. Bydelsutvalget er satt på sidelinjen. Det er uhørt og udemokratisk. Venstre håper at beordringen av Jan Hagen blir en vekker for andre partier.

Bjøro tror også Hagen var "for dyktig" i jobben.

- Bydelsdirektør Jan Hagen har vært en faglig solid bydelsdirektør som har mestret fusjonsprosessen mellom de tidligere bydelene Røa og Vinderen godt. Han særlige styrke har vært økonomistyring, noe som sikkert har vært bakgrunnen for at kommunaldirektøren har ønsket å overføre ham til annen bydel med store utfordringer, sier han.

Jan Hagen er på vinterferie og er ikke tilgjengelig for kommentar.


Nordstrands Blad kommer tilbake med mer.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot