*Nettavisen* Nyheter.

Skal samle bydelen

Knut Hedemann gleder seg til bydelsdager i Bydel Nordstrand neste uke. Et av høydepunktene blir utdeling av bydelsprisen lørdag 25. september i Lambertseter kirke. Foto: Kristin Trosvik

Mandag braker det løs med bydelsdager i Bydel Nordstrand.

NORDSTRAND: Det blir noe for enhver smak under bydelsdagene som går fra mandag 20. september til søndag 26. september 2010.

Bydelsdagene er et veldig flott tiltak som virker samlende på bydelens befolkning, sier leder for bydelens kulturkomité Knut Hedemann og legger til at programmet viser hele bydelens spekter.

– Det er også en fin sjanse for det lokale kulturlivet til å eksponere seg litt, sier Hedemann.

– Hva blir høydepunktet?

– Det blir mange fine konserter. Og så kommer forfatter Tove Nilsen. Det er definitivt et høydepunkt, sier Hedemann.

Asiatisk aften

Tirsdag 21. september kommer Bøler-forfatter Tove Nilsen til Karlsrud Mat & Vinhus til en «Litterær vertshuskveld». Hun skal snakke om oppvekst i drabantby, om sitt forfatterskap i alminnelighet og den nye boka som utgis i høst.

– Jeg gleder meg også veldig til asiatisk aften på onsdag med dans og mat. Norsk kultur blir hele tiden beriket av kultur utenfra, vi må ønske fremmede impulser hjertelig velkommen, sier Hedemann som vil ta turen innom denne kvelden. Arrangementet finner sted i Lambertseter kirke. Her kan du oppleve tamilsk og indisk kultur og mat.

Bydelsprisen

Lørdag 25. september skal bydelsprisen deles ut. Dette skjer under bydelskonserten i Lambertseter kirke. Hedemann vil ikke røpe hvem som mottar prisen i år.

– Men jeg kan si at det kom inn veldig mange forslag til kandidater, sier han.

Hedemann roser leder av Lambertseter frivillighetssentral og bydelens arbeidsutvalg for arbeidet med å sette sammen programmet.

– Dette har de jobbet med nesten hele året og de har satt sammen et flott program på et budsjett på kun 20 000 kroner, sier Hedemann og legger til:

– Som leder for barn, ungdom og kulturkomiteen gleder jeg meg over at folk stiller opp og blir med. Det er mange som er med på å arrangere dagene, blant annet menighetene, seniorsentrene og historielaget. Jeg tror det blir noen kjempefine dager, avslutter Knut Hedemann.

Hele programmet finnes på bydelens hjemmesider, www.bydel-nordstrand.oslo.kommune.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.