RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal samles om skjenking og trafikk

Når bydelsutvalget samles i kveld, står trafikkplan, penger og skjenking på agendaen.

NORDSTRAND: Kveldens hovedtema blir trolig trafikkplan for Bydel Nordstrand. Et endelig forslag til trafikkplan for Bydel Nordstrand skal vedtas den 18. november. Frem til da skal bydelsutvalget (BU) diskutere de innspill som har kommet under høringsrunden.

– Tilbakemeldingene har stort sett vært positive. Noen av forslagene er mer kontroversielle enn andre. Ap var raskt ute med å si at de ikke ønsker trafikksoner. Dette er nok det mest omdiskuterte spørsmålet. I tillegg er det ulike meninger om Nordstrandveien burde være forkjørsvei eller ikke. Ingenting er avgjort enda, sier BU-leder Sigbjørn Odden. Den 16. november avholdes et folkemøte i bydelshuset.

– Da håper jeg folk stiller, særlig dem som har etterlyst mer informasjon om trafikkplanen, sier BU-lederen. På folkemøtet blir det anledning til å komme med noen siste innspill før bydelsutvalget skal vedta et endelig forslag den 18. november.

Trafikkplan for Bydel Nordstrand skal behandles av bystyret.

Søker skjenkebevilling

Det er ikke et langt sakskart som skal behandles i kveld. Men i tillegg til trafikkplan skal BU ta stilling til om serveringsstedet Jordbærpikene på Lambertseter senter bør få skjenkebevilling. Bydelen er høringsinstans i slike saker. Bydelsdirektørens forslag er at det bør gis slik bevilling.

NAV og bydelsbudsjett

Neste punkt på agendaen er en samarbeidsavtale mellom Bydel Nordstrand og Nav Oslo.

– Nav Nordstrand er det nest siste Nav-kontoret i landet som blir etablert, så vi vet litt om hvilke erfaringer man har gjort seg andre steder, sier BU-leder Sigbjørn Odden. BU-lederen tror for øvrig at noe av diskusjonen på kveldens møte kommer til å dreie seg bydelens økonomi.

– Vi hadde en diskusjon i juni om justering av bydelsbudsjettet. Vi er nå i pluss, men vi må fortsatt regne med stramme rammer skal vi klare å holde bydelsøkonomien i sjakk. Det er ikke mye rom for de store utskeielser, sier Sigbjørn Odden.

Kveldens BU-møte starter med Åpen halvtime klokken 19.00. Her er det anledning til å si politikerne sin meninger om ulike saker som opptar bydelens befolkning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere