RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Lastebilen som krasjet tirsdag ettermiddag og det samme krysset som skolevei onsdag morgen.
Lastebilen som krasjet tirsdag ettermiddag og det samme krysset som skolevei onsdag morgen. Foto: Nina S. Olsen/Henrik Førli

«Skal se på sikkerheten» etter ulykke på skoleveien

Sist oppdatert:
«Svært uheldig», sier Utdanningsetaten om skoleveisituasjonen for 700 Munkerud-elever. Men ingen tiltak ble satt i gang før skolestart.

SÆTER: Mens det bygges ny Munkerud skole, er de 700 elevene fordelt på Nordseter og tidligere Nordstrand vgs. En lang rekke anleggsarbeider rundt Sæterkrysset har fått FAUs trafikkomité til å kreve trafikksikringstiltak, slik dittOslo.no skrev tidligere i dag.

Utdanningsetaten sier situasjonen er svært uheldig, men legger ansvaret for skoleveisikring på Bymiljøetaten.

Bymiljøetaten på sin side presiserer at deres sikringsansvar for arbeid de ikke selv er byggherre for, kun omfatter permanente skoleveier, ikke midlertidige tiltak, som er krevd av trafikkomiteen ved Munkerud skole for de neste 2,5 årene. 

Oppgitt over manglende tiltak

Tirsdag ettermiddag smalt det i krysset Ekebergveien/Breiens vei, et kryss der trafikkomiteen har bedt om lysregulert fotgjengerovergang og profesjonelle vakter.

Rektor Stein Arne Andersen på Munkerud skole er oppgitt over hvor vanskelig det har vært å få de aktuelle etatene til å ta grep for å trygge veien.

– Det har vært de foresatte som sammen med skolens ledelse har vært trafikkvakter. Trafikkomiteen og foreldrene har gjort en kjempejobb. Uten dem ville situasjonen vært veldig vanskelig, sier rektoren.

Han mener det var vanskelig å forutse den totale trafikkbelastningen fra en lang rekke uavhengige byggearbeider i samme område.

– Graving i forbindelse med ny sykkelvei i Nordstrandveien, ny trikkeovergang og at den anbefalte skoleveien gjennom Poppelstien ble anleggsvei for trikkearbeidet, gjorde situasjonen alt annen enn normal.

Utdanningsetaten varslet i går et snarlig møte om trafikksikkerheten med alle involverte parter.

Leder av trafikkgruppa på Munkerud, Kristian Gøbel (t.v.) og rektor Stein Arne Andersen.


Les også: Her går barna til skolen midt i kaoskryss

Fraskriver seg ansvar

Gøbel i trafikkomiteen synes både Utdanningsetaten og Bymiljøetaten har fraskrevet seg ansvaret for skolebarnas sikkerhet.

– At de nå skal se på løsninger er sent, men godt. Jeg er likevel redd de fortsatt bare vil peke på hverandre. Det er litt trist at det måtte en ulykke og medieomtale til, sier han.

Bydelsutvalget i Bydel Nordstrand stilte seg allerede i juni bak kravene fra trafikkomiteen på Munkerud, og er «ikke tilfreds med at forskjellige etater unnlater å handle på bekostning av barnas sikkerhet».

Manglerud politistasjon var ikke tilgjengelig for kommentar.

Overgangen den nye trikkebroa over Nordstrandveien er et av problemområdene, der forholdene har endret seg ofte. De siste dagene har entreprenøren stilt vakter.


Brøt vikeplikten og krasjet i buss

Tirsdag ettermiddag krasjet en lastebil fra Breiens vei med 79-bussen i Ekebergveien – midt i skoleveien for Munkerud-elevene.

Seks personer ble sjekket av helsepersonell etter ulykken, to av disse ble sendt til sykehus. Politiet fikk melding om ulykken klokken 14.20 tirsdag. Lastebilen kom ut fra Breiens vei, på Ekebergveien, som er forkjørsvei.

– Ut fra skiltingen på stedet, har sjåføren på lastebilen brutt vikeplikten, sier politiets innsatsleder på stedet, Tore Barstad, til Aftenposten.

Nordstrands Blad har ikke fått bekreftet hvor anleggsbilen kom fra, men Breiens vei er forbindelsesvei til Ekebergveien fra byggeplassen på Munkerud skole.

Trafikkomiteen ved Munkerud skole har blant annet bedt om lysregulert fotgjengerovergang i dette krysset.

– Vi priser oss lykkelige over at dette ikke skjedde om morgenen, eller mens elever var på vei hjem fra skolen. Vi håper dette får opp øynene for at noe må gjøres, både her og i de andre kryssene vi har bedt Bymiljøetaten om å gjøre tiltak i, før det skjer noe mer, sier trafikkomiteleder Kristian Gøbel.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere