RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bandet Jocelyn har plata klar, og er på jakt etter et selskap som vil gi den ut. F.v. Håkon Møller, Kristoffer Aksnes og Snorre Smørgrav.
Bandet Jocelyn har plata klar, og er på jakt etter et selskap som vil gi den ut. F.v. Håkon Møller, Kristoffer Aksnes og Snorre Smørgrav.

Skal selge plater med kroppen

Platebransjen er tøff, og når man skal gi ut plate gjelder det å skille seg ut. For bandet Jocelyn skal derfor uortodokse triks i bruk.

LØKKA: Vi skal bruke kroppen til Håkon for å selge oss, sier bassist Kristoffer Aksnes om gitarist, vokalist og låtskriver Håkon Møller.

Han er vår sporty spice, ler han, og henviser videre til seg selv som scary spice, mens trommis Snorre Smørgrav får tittelen posh spice.

Eller kanskje smooth spice, parerer Smørgrav.

Hjertebarnet

Latteren sitter løst, selv om hensikten med intervjuet er at gutta i bandet Jocelyn skal bli tatt på alvor. Av platebransjen. Torsdag 20. desember spiller de konsert på Café Mir, og da er alt som kan krype og gå fra bransjen invitert i håp om at den ferdig mastra plata de har laget skal bli gitt ut.

Det er jo bittelitt prestisje å spille på Mir, og så vil vi jo gjerne vise oss fram for bransjen, sier Håkon Møller, som er hjernen bak bandet.

Likevel innrømmer han at det er ikke penger, glamour og berømmelse som er tanken bak Jocelyn.

Vi er nok litt mer idealistiske. Det dreier seg ikke om pengene. Dette er på en måte mitt hjertebarn, og vi mener jo det har blitt veldig bra, sier Møller og tilbakeviser raskt de lett humoristiske påstandene om bruk av kropp som salgstriks.

Plata er spilt inn på hjemmestudio, så det låter litt demoaktig, litt røft i kantene. Men jeg synes det er bra, det skal låte det det er, og vi mener låtmaterialet er sterkt nok, sier Møller, som plasserer bandet i sjangeren folkrock/singer/ songwriter.

Det er en tett befolka sjanger, men vi mener vi skiller oss ut.

Midt i øst

Vi er en trio nå, men vi blir snart en kvartett, og vi spiller alle instrumentene selv. Lydbildet har blitt veldig jordnært og litt nakent. Men det låter dyrere enn det er. Det har ikke kostet så mye å lage skiva, sier Møller, men legger til at det har vært mye arbeid.

Det tar tid å lage plate. Vi begynte vel i januar, og var ikke ferdig før i oktober. Men vi visste hele tida at det skulle bli et album, sier han.

Og torsdag står de altså på scenen på Mir mitt i hjertet av indre øst. Ikke så rart når de tre medlemmene faktisk har bosatt seg i hver sin bydel i nettopp indre øst.

Det er klart man velger spillested med omhu.

Det er et poeng det. Vi har spilt flere steder i indre øst, blant annet på Kaos og Skuret. Vi må være litt taktiske når vi velger sted å spille, sier Møller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere