*Nettavisen* Nyheter.

Skal senke farten på syklistene

AKSJONERER: Beboere i Ullernveien har i flere sammenhenger aksjonert i gaten og bedt syklistene ta hensyn. Foto: Vidar Bakken

Bymiljøetaten skal gjøre et pilotprosjekt i Ullernveien, hvor nabolaget flere ganger har pekt på hvilken fare syklister i stor fart utgjør.

ULLERN: Beboeraksjoner og politisk trykk fra bydelsutvalget har gitt resultater.

– Jeg ser svært positivt på at vi endelig får prøvd ut noe nytt. Med et pilotprosjekt kommer vi også fortere i gang, som vi så kan høste erfaringer fra, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H).

Stor fart

Selv om selve sykkelstien går parallelt med Ullernveien på andre siden av Ullernchausseen, svinger et stort antall syklister ned den fortausløse Ullernveien i stedet for å ta turen over broen. I rushtiden møter barnehagebarn, skolebarn og andre et stort antall syklister som oppnår stor fart fra toppen av bakken. Det har da også vært ulykker i veien og mange har fryktet at det på et eller annet tidspunkt vil føre til en alvorlig ulykke.

Les også: Beboere forventer flere ulykker i Ullernveien

Fartshumper

– Det legges opp til fartshumper og tydelig skilting for fart. I tillegg vil vi også ha tydelig skilting som viser til selve sykkelstien på andre siden av Ullernchausseen. Jeg er glad for at Bymiljøetaten vil prøve seg frem. Erfaringer herfra kan også gi positive ringvirkninger for andre som er i liknende situasjon, sier Pedersen.

Les også: Beboeraksjon mot fartsgale syklister i Ullernveien

Det er svært lite biltrafikk i denne veistubben og det er ytret ønske fra bydelen at det på sikt blir etablert et gatetun i Ullernveien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag