RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal senke farten på syklistene

Beboere i Ullernveien har i flere sammenhenger aksjonert i gaten og bedt syklistene ta hensyn.
Beboere i Ullernveien har i flere sammenhenger aksjonert i gaten og bedt syklistene ta hensyn. Foto: Vidar Bakken
Sist oppdatert:
Bymiljøetaten skal gjøre et pilotprosjekt i Ullernveien, hvor nabolaget flere ganger har pekt på hvilken fare syklister i stor fart utgjør.

ULLERN: Beboerne i Ullernveien har lenge vært bekymret. Med hjertet i halsen har de sendt barna sine avgårde til skolen. 

Det er syklistene de er engstelige for. Beboerne mener flere kommer ned veien i høy hastighet.

Nå kan det virke som om de blir hørt. Om kort tid skal det igangsettes et pilotprosjekt i Ullernveien. Tiltakene skal sørge for at syklistene senker farten.

Stor fart

Beboerne kan vise til flere mindre ulykker, senest denne forsommeren, hvor en syklist veltet over et lite barn.

– Vi kan ikke vente på at det skal oppstå en alvorlig ulykke. Det er en vedvarende farlig situasjon i denne gaten med dagens forhold. Kan vi ikke få en prøveordning med for eksempel små fartshumper? Det har vi sett fungere bra andre steder, uttalte Bente Sving til Ullern Avis tidligere i år.

Selv om selve sykkelstien går parallelt med Ullernveien på andre siden av Ullernchausseen, svinger et stort antall syklister ned den fortausløse Ullernveien i stedet for å ta turen over broen.

I rushtiden møter barnehagebarn, skolebarn og andre et stort antall syklister som oppnår stor fart fra toppen av bakken. Det har da også vært ulykker i veien og mange har fryktet at det på et eller annet tidspunkt vil føre til en alvorlig ulykke.


Fartshumper

Beboeraksjoner og politisk trykk fra bydelsutvalget har gitt resultater.

– Jeg ser svært positivt på at vi endelig får prøvd ut noe nytt. Med et pilotprosjekt kommer vi også fortere i gang, som vi så kan høste erfaringer fra, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H).

– Det legges opp til fartshumper og tydelig skilting for fart. I tillegg vil vi også ha tydelig skilting som viser til selve sykkelstien på andre siden av Ullernchausseen. Jeg er glad for at Bymiljøetaten vil prøve seg frem. Erfaringer herfra kan også gi positive ringvirkninger for andre som er i liknende situasjon, sier Pedersen.

Det er svært lite biltrafikk i denne veistubben og det er ytret ønske fra bydelen at det på sikt blir etablert et gatetun i Ullernveien.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere