*Nettavisen* Nyheter.

Skal sikre skoleveien

Om en ukes tid er det skolestart. Under politiets patrulje for å minne førere på viktigheten av å holde fartsgrensen, var det flere som fikk svi. Det er neppe verdt 6500 kroner å bryte fartsgrensen.

Linderud: Politiet i Groruddalen tar skolestarten på alvor. I disse dager er de synlige i trafikken for å minne bilførere på at de må holde fartsgrensen. Spesielt nå når skolestarten nærmer seg.

Fikk forelegg

Selv om hovedhensikten med aksjonen ikke var å skrive forelegg, men å forebygge høye hastigheter og bevisstgjøre førere på at de må være forsiktige i trafikken, ble det skrevet forelegg. Det tok kun et par minutter før politiførstebetjent Arild Kragseth måtte vinke inn en fører.
Og det ble ingen god start for føreren av bilen som ble vinket inn. 75 kilometer i timen i 50-sonen førte til at føreren måtte ut med 6500 kroner i forelegg. Kanskje ikke den beste starten på en onsdag morgen, men føreren vil nok holde fartsgrensen i fremtiden. Forhåpentligvis.
- Hovedhensikten med disse kontrollene er å prøve å forebygge farlige skoleveier. Hastighet er noe vi vektlegger, understreker politiførstebetjent Arild Kragseth og fortsetter:
- Det er viktig for oss å vise oss frem før skolestart. Det viktigste for oss er at foreldrene skal føle at vi er tilstedet. Vi håper vår tilstedeværelse kan minne førere om at det er skolestart og at mange barn ferdes i trafikken. Kjøreferden endrer seg i sommerhalvåret. Det er lysere ute og veiene er tørre. Da er det lettere å bruke gassforten, påpeker politi førstebetjenten som også understreker at foreldre må ta sin del av ansvaret; ved å følge barna til skolen, og vise dem hvordan de skal oppføre seg i trafikken.

Flere kontroller

- Skolene er blitt veldig flinke til å fokusere på trafikkregler, men det er viktig at foreldrene lærer barna skoleveien sin, understreker Kragseth som ikke var helt fornøyd med kontrollen. Forelegg og gebyrer for snaue 50 000 kroner var resultatet etter tre timers kontroll i Statsråd Mathiesens vei, Årvollveien og Veitvetveien.
- Dette er mer enn det bør være, og viser at det er mange som bør gå i seg selv og tenke hvordan de kjører, spesielt i disse områdene hvor det ferdes mange barn. I tillegg var det en del som hadde glemt å sikre barna sine i bilen.
Kragseth lover at det blir flere kontroller frem mot skolestart.
- Ja, det kommer vi til å ha. Og det kan bli hvor som helst, og når som helst, avslutter politiførstebetjenten.
Og da er det vel kanskje best og klokest å holde fartsgrensen. For om du har vært for hard på gasspedalen, nytter det ikke å fortelle politiet at du hadde dårlig tid, eller at du satt i egne tanker...

Vi håper vår tilstedeværelse kan minne førere om at det er skolestart og at mange barn ferdes i trafikken.
Arild Kragseth

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag