RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal sikre skoleveien


Aksjon skolevei: Trafikkansvarlig, Ole Næss, ved Manglerud politistasjon og rundt ti tjenestemenn vil hver dag de neste ukene være på plass ved skolene i våre bydeler for å passe på at trafikkavviklingen går lovlig for seg. Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen
Aksjon skolevei: Trafikkansvarlig, Ole Næss, ved Manglerud politistasjon og rundt ti tjenestemenn vil hver dag de neste ukene være på plass ved skolene i våre bydeler for å passe på at trafikkavviklingen går lovlig for seg. Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen
Politiet vil i de neste ukene være på plass ved de fleste skolene for å passe på at trafikkavviklingen går lovlig for seg.

Oslo Sør: I år vil vi ha hovedfokus på fart, belte, mobilbruk og rødlyskjøring, sier Ole Næss som er trafikkansvarlig ved Manglerud politistasjon.

Skoleferien er snart over og politiet er i full sving med forberedelsene til årets "Aksjon skolevei". De neste to ukene vil politiet gjennomføre en rekke kontroller i nærheten av skolene i vårt distrikt.

360 000 i fjor

I alt vil rundt ti polititjenestemenn daglig være ute i trafikken for å kontrollere og rettlede bilister og fotgjengere.

Foreldre som kjører barna sine parkerer på kryss og tvers, og det blir ofte kaos de første skoledagene. Det aller beste er om flest mulig går, oppfordrer Næss.

I forbindelse med fjorårets "Aksjon skolevei" ble rundt 900 biler kontrollert og det ble skrevet ut 85 forelegg for fart. I tillegg ble det skrevet ut en del gebyrer for manglende belte og feil mobilbruk. I alt skrev politiet ut forelegg og gebyrer for 360 000 kroner bare i våre tre bydeler.

Snill først dagen

I år vil politiet også fokusere på kjøring mot rødt lys.

Vi har fått flere meldinger om rødlyskjøring i krysset Oberst Rodes vei/Munkerudveien, på Holtet, Abildsø og på Nordstrand. Vi vil være på alle disse stedene og mange andre klagesteder de neste ukene, sier Næss.

Mandag, som er første skoledag for de aller fleste, vil politiet være til stede på så mange skoler som mulig.

Mandag skal vi hovedsakelig rettlede bilister og fotgjengere. Da vil vi stort sett være snille og gi advarsler, men i de neste to ukene vil vi skrive bøter og forelegg ved behov, sier Næss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere