RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal skape nytt liv på Stubberud


 
 
Oslo kommune inviterer eierne på Stubberudfeltet og Alnaområdet inn i et nytt selskap.

ALNABRU: Det vedtok et enstemmig bystyre i forrige uke. Bystyrets byutviklingskomité hadde lagt fram en enstemmig innstilling til etableringen, der de viste til at staten og Oslo kommune er betydelige grunneiere i Groruddalen. Kommunen eier blant annet 100 daa av det 300 daa store Stubberudfeltet, og dette gjør det til det største gjenværende næringsområdet i kommunalt eie.

For å få til ny byutvikling i dalbunnen i Groruddalen legges det vekt på nødvendigheten av en koordinert statlig, kommunal og privat innsats.

Avviser veiansvar

Blant arbeidsoppgavene som er skissert, er utarbeidelse av reguleringsplan som tar hensyn til behov for ny adkomst til Stubberud/Alnaområdet, med samordning av statens planarbeid av direkte adkomst fra terminalområdet til E6.

Et bystyrevedtak fra 2006 sier at det må bygges en direkte veiforbindelse fra Alnabruterminalen til E6, fortrinnsvis i tunnel. Men leder av bystyrets byutviklingskomité Ola Elvestuen (V) avviser at selskapet vil jobbe for nye adkomster.

Nei, det vil være et statlig ansvar. Her er det viktig å skille oppgavene, mener han.

Selskapet vil sysle med kollektivtrafikk.

Det er viktig at man får opp frekvensen på jernebanelinjen, samt etablering av Breivoll stasjon. Her må det gjøres en jobb. Grorudbanen har fått doblet rutene sine, og Furusetbanen får dobling fra 2010, sier Elvestuen.

Det er helt nødvendig at vi får til ny utvikling. I praksis har vi beveget oss i feil retning. Godsmengden øker, og det er viktig at terminalen ikke får ese. Man må effektivisere arealbruken og tenke nytt. Det er nødvendig å tilrettelegge for boliger, kultur og nye næringer. Vi må tenke kreativt og langsiktig for å utvikle tomtene, slik at vi kan få et mer bymessig preg. Her er det viktig at kommunen går foran, sier han.

Elvestuen utelukker ikke at det blir etablert mer enn ett utviklingsselskap i Groruddalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere