RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal slåss mot p-hus


Rina Mariann Hansen håper på støtte fra SV og V i kampen mot parkeringshus på Youngstorget
Rina Mariann Hansen håper på støtte fra SV og V i kampen mot parkeringshus på Youngstorget
Ap-politiker Rina Mariann Hansen lover å jobbe mot parkeringshusplaner på Youngstorget.

SENTRUM: Å lage parkeringshus betyr å legge Youngstorget dødt, sier Arbeiderpartipolitiker Rina Mariann Hansen.

Tanken om å oppgradere torget å få mer liv og røre der er hun positiv til, men dette har lite å gjøre med prosjektet om parkeringshus under jorda i området, mener Hansen.

Endringer side 1987

Lokalavisen skrev forrige uke om at gårdeierene rundt Youngstorget ønsker seg underjordisk helautomatisk parkeringshus på Youngstorget.

Reguleringsplanen som de vil bygge etter er fra 1987, og mye har forandret seg innen både miljø og byutvikling siden den tid, sier Hansen.

Vi vil begrense parkeringen i sentrum for å få ned klimautslippene. Vi har allerede nok parkeringshus i Sentrum, med gamle Ibsen parkeringshus, Oslo City og ett like ved Gunerius, sier Hansen.

Trues

Flere føler seg truet av nedleggelse, sier Hansen som har snakket med driftere av ulike serveringssteder og butikker på torget.

Vi i Arbeiderpartiet vil legge frem et forslag om bygge og dele forbud av torget, og håper at vi får med oss Venstre og Sv på dette, sier Hansen.

Nå skal partiet først diskutere dette innad før de legger frem et forslag i Bystyret. denne måneden.

Ikke behov

Det er ikke sånt at folk krever et parkeringshus her, sier Hansen. Hvis man på noen måte skulle hige etter parkeringsplasser, synes Hansen det er på sin plass å se muligheten for flere sykkelparkeringsplasser på torget.. Også bydelsutvalgets leder på St. Hanshaugen, Torunn Kanutte Husvik,støtter Hansen fullt og helt.

Dette er et forslag som vi rødgrønne i Bydel St. Hanshaugen har med i samarbeidserklæringen. Vi vi vil gå imot alle planer om parkeringshus, sier Husvik.

Hun forteller at bydelsutvalget også tidligere har vært negative til forslaget om parkeringsplasser på Youngstorget.

Tenk miljø

Dette er et spørsmål om hva man vil prioritere. Flere miljøgater og det å legge til rette for gående og syklister, eller at enda flere skal kjøre inn til hjertet av byen, sier Husvik oppgitt.

Hun oppfordrer også Sosialistisk Venstreparti, Venstre og Rødt til å slutte seg til et forslag fra Ap.

Vi er avhengig av å nedlegge et bygge og dele forbud, for ellers kan søkere nå frem uten politisk behandling bare ved å søke til Plan og bygningsetaten, sier Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere