*Nettavisen* Nyheter.

Skal undersøke lederstilen

Administrerende direktør Erik K. Normann er i hardt vær. Nå vil styret ved Ahus undersøke hvorvidt lederstilen er akseptabel eller ikke.

Styret ved Ahus vil undersøke lederstilen til administrende direktør Erik K. Normann etter den siste tidas medieoppslag.

AHUS: I følge VG har hele 18 ledere har sagt opp sine stillinger siden Normann ble ansatt som sykehusdirektør ved Akershus universitetssykehus (Ahus) i 2005. Ti av disse sier til VG at Normann var årsak eller medvirkende årsak til at de sa opp jobben. Direktøren har også fått kritikk for å bruke store summer på å ansette rådgivere.

Kjente til misnøyen

I en pressemelding skriver styreleder ved Ahus, Peder Olsen, at styret nå vil undersøke opplysningene som har fremkommet. Han misliker sterkt at VG kaller det full granskning.

- Hva vil du kalle det, dersom dette ikke er en granskning?

-
Når det fremkommer opplysninger som reiser usikkerhet ved Normanns lederstil, har styret en undersøkelsesplikt. Men «granskning» vekker unaturlige assosiasjoner, sier han til Lokalavisen Groruddalen.

Olsen bekrefter at opplysningene i VG var sterkt medvirkende til at styret nå har bestemt seg for å undersøke sykehusdirektørens lederstil nærmere. Men Pedersen har kjent til misnøye med lederstilen siden 2006.

- Jeg har gjort mine vurderinger, og har nå fått ytterligere ny informasjon, sier han.

Fremdeles tillit

Olsen presiserer at styret fremdeles har tillit til sykehusdirektøren, og at sykehuset har vært gjennom en krevende omstillingsperiode med innflytting i nytt sykehus.

- Det har vært en anstrengende periode for de ansatte, men styret er godt tilfreds med resultatene, sier han.

- Men 18 ledere siden 2005 virker mye?

- Om det er for mye eller ikke, vet vi ikke nok om. Men generelt sett blir det større utskiftninger enn ellers under store omstillinger. Det å være leder under omstilling, og under god drift, er to forskjellige ting, sier han.

Olsen skal nå gå i gang med undersøkelsen sammen med Margrethe Snekkerbakken, og tillitsvalgte Elna Knutsen og Finn Halvorsen. Det er ventet at de skal være ferdige innen førstkommende styremøte 27. august.

- Eller enda tidligere dersom det er mulig. Men vi ønsker en forstandig drøfting i dette styremøtet. Denne saken er svært belastende og ubehagelig for både Normann og Ahus, sier Olsen.

- Hva konkret vil komme ut av dette arbeidet?

- Det er unaturlig å si noe om det nå. Men vi har som mål at arbeidet i ledelsen skal fungere så godt som mulig, sier OIsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.