RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den oppsøkende fagkonsulenten vil ha faste tider hver måned på eldresentrene. Her er det Signe Fagerhus og Sjofna Kihle som får eldreveiledning av den nye fagkonsulenten Kjersti B. Svendsen og leder for de kommunale eldresentrene Heidi Karsrud Nordal.
Den oppsøkende fagkonsulenten vil ha faste tider hver måned på eldresentrene. Her er det Signe Fagerhus og Sjofna Kihle som får eldreveiledning av den nye fagkonsulenten Kjersti B. Svendsen og leder for de kommunale eldresentrene Heidi Karsrud Nordal.

Skal veilede eldre

Bydel Østensjø har opprettet en fast stilling som oppsøkende fagkonsulent. Øke tryggheten og forebygge ulykker blant eldre er målsettingen.

ØSTENSJØ: Denne uken går de første 25 brevene ut med timeavtale for hjemmebesøk. I første omgang er det personer som er 80 år og ikke har noe tjenestetilbud fra bydelen, som vil få besøk.
Hver 14. dag framover vil det bli sendt ut brev til bydelens beboere på 80 år. Rundt 500 personer vil i løpet av året få tilbud om besøk av den oppsøkende fagkonsulenten.

Forebygge

Bydelen har hatt oppsøkende fagkonsulent tidligere, men da bare som et prosjekt. Mange over 80 år har derfor fått hjemmebesøk av fagkonsulent tidligere. Leder for de kommunale eldresentrene i bydelen, Heidi Karsrud Nordal, er svært glad for at stillingen nå har blitt fast og på fulltid.
Med hjemmebesøkene ønsker bydelen å øke tryggheten, forebygge ulykker, skader og helsesvikt, forteller hun.
Tidligere prosjekt viser at de fleste man har oppsøkt ønsker informasjon om bydelen og kontaktperson.
Hos en del har det også vært behov for å tilrettelegge boligen og hjelpemidler, sier hun.

Ergoterapeut

Kjersti B. Svendsen er ergoterapeut og nyansatt i stillingen. Hun skal under hjemmebesøkene blant annet fortelle om tilbudet på eldresentrene, aktiviteter og gi råd om hvordan hjemmeulykker kan forebygges. Hun har taushetsplikt.
Jeg håper mange sier ja til å få besøk av meg, sier hun.
Dersom hun oppdager at noen for eksempel har behov for hjelpemidler, henviser hun dem videre til ergoterapitjenesten i bydelen.

Faste på eldresentrene

Svendsen skal ikke bare besøke folk hjemme.
Jeg vil ha faste tider to ganger i måned på de kommunale eldresentrene. Dit kan folk komme og spørre om det de lurer på. Min oppgave er også å drive eldreveiledning, sier hun.

Hoftebruddsprosjektet

I stillingen hennes har man også lagt inn hoftebruddsprosjektet, som pågår i Bydel Østensjø for tiden.
Jeg ser på snublefeller og falltendenser når jeg er ute på besøk. Man trenger ikke å ha hatt brudd, men om man har falt to ganger de siste to månedene, har man jo stor tendens til å falle.

Ta kontakt!

Svendsen presiserer at hun ikke bare skal hjelpe de som er 80 år inneværende år.
Hvis noen over 80 år, som ikke har tilbud fra det kommunale tjenesteapparatet, ønsker et hjemmebesøk er det bare å ta kontakt. Det kan være at man er deprimert, usikker eller bare trenger litt informasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere