RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byråd Bård Folke Fredriksen og byrådssekretær Ståle Hagen går inn for en verneplan for hele Vassfaret. Utbygger ønsker å bygge ut mellom blokkene i bakgrunnen. Foto: Vidar Bakken
Byråd Bård Folke Fredriksen og byrådssekretær Ståle Hagen går inn for en verneplan for hele Vassfaret. Utbygger ønsker å bygge ut mellom blokkene i bakgrunnen. Foto: Vidar Bakken

Skal verne Vassfaret

Roy Jacobsen kunne ikke funnet bedre miljø til filmatiseringen av sin roman Seierherrene. Nå skal Vassfaret vernes for utbygging.

SLEMDAL: I Vassfaret ligger en helhetlig blokkbebyggelse oppført tidlig på 50-tallet. Boligene er tegnet av Christian Pran og regnes som ett av de best bevarte boligområdene fra denne tiden. De ligger i et felt med store grøntområder rundt. De siste årene har en utbygger i to omganger søkt om å få bygge mellom blokkene

Autentisk

– Dette er en genuin 50-tallsbebyggelse som det ikke er mye igjen av i Oslo by. Utvendig er den så og si autentisk ivaretatt og den er også veldig pent ivaretatt. Den planlagte bebyggelsen mellom blokkene hører ikke hjemme her. Vassfaret er ferdig utbygd, slår byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) fast.

Midlertidig forbud

Byrådssekretær Ståle Hagen (H) viser til hvor godt fasadene er ivaretatt.

– Legg også merke til at balkongene er autentiske og ikke innglasset som man ser så mange andre steder, sier Hagen.

– Jeg har hørt at Roy Jacobsens roman Sierherrene mulig skal filmatiseres her. Her snakker vi om reelle kulisser. Det er en veldig stor kvalitet for en by å ha slike helhetlige bomiljøer. Nå vil vi lage en verneplan som ivaretar dette området. Vi har bedt Plan- og bygningsetaten om å igangsette arbeidet med regulering av bebyggelsen i dette området til bevaring. I mellomtiden vil vi ha midlertidig forbud mot tiltak. Vi har også Gaupefaret under vurdering, sier Folke Fredriksen.

Feil plassering

En utbygger ønsket opprinnelig å bygge en blokk på tvers av lengderetningen ved Vassfaret 6-8. Dette ble avslått. Nå ønsker utbygger et redusert prosjekt på samme område.

– Det er ikke noe galt med det planlagte bygget, men plasseringen av det i dette området er feil. Det vil bryte med den øvrige bebyggelsen og ikke minst tur og parkdraget. Vassfaret skal bevares som det er, sier byråden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere