Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal verve nye natteravner

Fredag morgen skal det verves nye natteravner på Holmlia.Stasjonssjef Gro Smedsrud håper det vil få folk til å engasjere seg i nærmiljøet sitt.
Fredag morgen skal det verves nye natteravner på Holmlia.Stasjonssjef Gro Smedsrud håper det vil få folk til å engasjere seg i nærmiljøet sitt.
Det er stort sett de samme som kommer til toget på Holmlia hver morgen. Men tidlig fredag morgen kommer også noen som ikke skal ta toget.

HOLMLIA: Det er representanter for politiet, Frivilligsentralen, African Cultural, Holmlia Nærmiljø og Trygg Vesta som denne dagen vil møte folk fra lokalmiljøet på Holmlia med tanke på å verve nye natteravner.

Vi er først og fremst ute etter folk med ikke-vestlig bakgrunn, sier stasjonssjefen på Manglerud politistasjon, Gro Smedsrud.

Alle beboere bør engasjere seg i nærmiljøet sitt, og jeg kan trygt si at vi trenger også dem med ikke-norsk bakgrunn. De må like mye som de voksne norske ta i et tak for barna sine.

For det er med tanke på barn og unges sikkerhet natteravnene skal ut. Når de yngre ved tidligere spørreundersøkelser uttalte seg om hva de ønsker seg i nærmiljøet, er det trygghet når de er ute, og de ønsker at voksne er ute.

Natteravnene skal ikke være noe politi eller vakter når går gatelangs. De skal kort og godt være til stede, gjerne snakke litt med dem som de møter og eventuelt varsle politiet om de kommer over trøblete forhold.

Bli kjent

Tanken bak natteravnene er ikke bare at voksne, edru mennesker skal være ut og vise at de bryr seg, sier Smedsrud og tilføyer.

Dette er jo også en flott måte å bli kjent med andre på, bli kjent i nærområdet sitt og forstå hva som skjer i nærmiljøet. Vi vet at mange foreldre, både norske og de med ikke vestlig bakgrunn har minimal kunnskap om hva som skjer utenfor boligen deres. De bør absolutt ut og engasjere seg, er stasjons- sjefens oppfordring.

Servering

På Holmlia stasjon fredag morgen fra kl. 06.30 blir det servering av varm kaffe og boller.

Og så deler vi ut et skriv hvor vi oppfordrer folk til å engasjere seg som natteravn. Kanskje vi kan få noen ut allerede samme kveld.

Vervingsaksjonen fredag morgen blir fulgt opp på Frivilligsentralen i Ravnåsveien torsdag 2. april kl.. 18.00.

Her håper vi både å se gamle natteravner, noen vi har møtt på morgenaksjonene og eventuelt andre som kan tenke seg å høre mer om og kanskje bli natteravner. Vi begynner med Holmlia, og har tanke for også andre områder i bydelen etter hvert, avslutter stasjonssjef Gro Smedsrud.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!