Gå til sidens hovedinnhold

Skal vi danse - igjen?

Lørdagskvelder trikker Montebello-naboene Odd Meilvåg og Eva Bakken ned til sentrum for moro med gjenoppvåknede danseløver fra 60- og 70-tallet.

MONTEBELLO/SENTRUM: De feststemte danserne i Teaterkjelleren ved Centralteateret, er et levende bevis på at det ikke bare er Lillebjørn Nilsens "Tanta til Beate" som synes at byen "ikke er som den engang var". Odd Meilvåg opplevde lenge Oslos uteliv som et portforbud når ønsket om en sving til gamle slagere fra Glenn Miller og evergreens meldte seg.

Savnet dansen

- Etter at alle de kjente danserestaurantene ble lagt ned, ble det ikke like moro å oppleve utelivet når musikken var så høy og bråkete at jeg ikke klarte å snakke med folk. Da følte jeg at jeg bare sto der på utstilling, sier Meilvåg, som i dag priser Teaterkjelleren for at dansefeberen fra 60- og 70-tallet igjen herjer i kroppen hans på lørdagskveldene.

Selv om det legges til rette for snakkesalighet over aperitiffer ved bordene, og sving til live orkestermusikk på dansegulvet, tar man også mer av enkelte ganger i Teaterkjelleren.

- Til en ABBA-temakveld fikset jeg et ABBA-kostyme og farget håret mitt svart, forteller Meilvåg, som til daglig går rundt i kritthvitt hår. Meilvågs Montebello-nabo, Eva Bakken, var ABBA-Agnetha i rød trikot samme kveld.

- Inkluderende

Argentinsk eller spansk aften med dertil mat, vin og dans, er andre spesielle sammenkomster for nostalgidanserne på omlag 150 i tallet.

Vertinne i Teaterkjelleren, Ann Karin Vestby, ønsker godt voksne Oslo-borgere - uansett ferdigheter på dansegulvet - velkommen.

- Dette er et veldig inkluderende miljø. Etter hvert blir alle kjent med alle her. Og overfor de nye, er jeg raskt frempå slik at de føler seg velkomne. Og da tar ikke lange stunden før de føler seg husvarme, forsikrer Vestby.

Teaterkjelleren forvandles til dansekjelleren lørdager fra kl. 19.30, og ved å klikke inn på linken Teaterkjelleren fra Centralteateret.no, vises vårprogrammet.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene