*Nettavisen* Nyheter.

Skal vinne gatene tilbake

Med rake skal Ingerid Helseth, Ulla Kusnitzoff og Julie Mackenzie komme hasjselgerne til livs. I helgen aksjonerer de for første gang.

Til helga går beboerne på Løkka til verks med rake.

Grünerløkka: Dopselgerne er på full fart tilbake igjen nå. Alle var oppildnet etter beboermøtet og nå er alle utålmodige etter å komme i gang sier Ulla Kusnitzoff i busk- og krattgruppa, som er én av tolv grupper som ble dannet etter beboermøte i slutten av august.

Depoter i kratt

Tidligere har beboerne funnet store poser med narkotika og en sekk med kniver, øks og annet innbruddsutstyr i krattene langs gatene hvor selgerne står. Mandag kveld la busk- og krattgruppa strategien for hvordan de skal bidra til å få hasjselgerne bort fra gatene.

Første aksjon blir allerede til helga. Da går de til verks med t-skjorter med påskriften "Vi bor her. Vi ser deg. Ikke kjøp dopet ditt her", varselskilt og raker.

Vi gjør det ikke for at det skal bli fint, men for å vise selgerne at de ikke kan lagre stoffet sitt her, sier Ulla Kusnitzoff.

Vi skal komme langt med rake og søppelsekker, sier Ingerid Helseth.

Kan skape rasisme

Beboerne forteller om barn som er redde i sitt eget hjem fordi hasjselgerne krangler på utsida av leiligheten. Hasjselgerne står også langs skoleveien og selger.

I borettslagene på nedre del av Løkka har det kommet opp bannere med samme påskrift som t-skjortene som er trykket opp. Hasjselgerne skal bort, men det fryktes at dette vil skape stigmatiserende holdninger hos barn.

Det er verst for ungene som bruker gatene. Dette kan skape rasisme. Jeg synes synd på afrikanere som bor her, men som ikke selger hasj, sier Ingerid Helseth.

Jogging mot dop

Flere andre aksjonsgrupper hadde også møte mandag kveld. Noen grupper er allerede i gang, mens andre er i planleggingsfasen.

Joggegruppa er i gang og møtes hver mandag og onsdag på ballplassen ved Siloen klokka 20.30. Jeg var med i forrige uke, og det var en flott tur. Vi var vel fem på min alder, og alle var i dårlig form, sier Ulla Kusnitzoff.

Det er også planlagt grilling ved eventyrbroa hver fredag klokka 17.

Søker sponsorer

Beboeraksjonen er i ferd med å lage en egen nettside hvor all informasjon om de ulike aksjonene vil være å finne. Aksjonen har til nå fått 40.000 i støtte fra kommunen og 5 000 i støtte fra et borettslag. Nå vil de utfordre næringslivet på Løkka til å gi penger til kampen mot hasjselgerne.

Vi gjør jo en innsats for dem også. Derfor vil vi utfordre dem på en eller annen måte, sier Ole Hedemann i sponsorgruppa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.