Gå til sidens hovedinnhold

Skal vippe «Tutta» ned fra tronen

Norges ferskeste golfproff, Anders Engell (23) fra Nordstrand, har som mål å bli Norges beste i golf.

GRØNMO: Anders Engell bestemte seg i november i fjor å satse på en profesjonell karriere med golf som heltidsjobb.Og han har fire punkt han ønsker å oppnå som spiller:

* Kvalifisere meg og etablere meg på Europatouren
* Vinne på Europatouren
* Representere Europa i Ryder Cup
* Bli den beste norske golfspilleren gjennom tidene


– Du legger listen høyt, Anders?

– Jeg er veldig ambisiøs, og jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal komme inn i Europatouren. Jeg har stor tro på det jeg driver med, sier han.

Fire år i USA

Anders Engell startet med golf allerede som 12-åring. Etter han var ferdig på Nordstrand videregående skole dro han rett til USA hvor han kombinerte utdanning og golfsporten.

Dette har hjulpet han til å bli en bedre spiller.

– Jeg føler jeg har hatt en stor utvikling. Det ble mye trening på et veldig høyt nivå. Den største forskjellen fra Norge er at de tar sporten mer seriøst der. Gjør man feil får man virkelig høre det, mens man her hjemme har det litt for godt, sier han.

Engell brukte sommeren da han kom hjem til å planlegge et liv som profesjonell golfspiller, og han har et eget team rundt seg i samarbeid med Norges golfforbund.

– Det siste året i USA spilte jeg bra, og jeg innså at jeg kan nå målet og drømmen min som fulltids golfspiller, sier Anders som har et budsjett på 450.000 kroner.

Proffdrøm

Neste sesong skal han delta på åtte challenge tour og målet er å spille såpass bra at han får være med på en full turnering neste år.

– Tanken er at jeg skal ha en jevn progresjon og utvikling denne sesongen.

Vant proffturnering

Hans første seier som proff kom veldig kjapt, da han gikk helt til topps i Gecko Pro Tour i Spania.

Dette var hans tredje proffturnering.

– Seieren kom kjapt?

– Det er sjelden man vinner i golf, siden det er utrolig små marginer som skiller. Så det var utrolig gøy å vinne og jeg beviste overfor meg selv at selv om presset står på som mest, så klarte jeg å vippe dette til min favør, sier Engell, om turneringen, der han slo regjerende norgesmester Elias Bertheussen med fire slag.

– Han er en god venn av meg, så det var veldig kult å slå han, sier Engell som har Suzann «Tutta» Pettersen som forbilde.

– Hun er ekstremt strukturert og treningsvillig, sier Anders Engell, som håper at han en gang kommer på samme nivå som henne.

Følg Anders Engell på hans hjemmeside: andersengell.com.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden