Skal vise hva unge kan

INTERRUPTEd: Denne gjengen er klare til å ta imot publikum på Rommen Scene til årets hiphop-show. ALLE FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

INTERRUPTEd: Denne gjengen er klare til å ta imot publikum på Rommen Scene til årets hiphop-show. ALLE FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN Foto: ALLE FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Stovner entertainment er klar med sitt åttende show med unge talenter.

ØVING: Maggie Petkovic (f.v.), Najma Hamsa, Jessica Oseiboakye, Elom Lilay og Erijona Istrefi terper på låter.

SHOW: For ungdommen er det årlige showet en unik mulighet til å få vist fram hva de kan.

INTENSIVT: Regissør Le Tien Dung (t.v.) og assistent Danny Soares følger med på danserne som øver.

BYDEL STOVNER: Storsatsingen munner ut i tre oppsetninger på Rommen scenen til helgen.

– Vi viser fram de følelsene ungdommene har og får når livet blir avbrutt, noe som skjer hele tiden, sier Le Tien Dung som har regien på årets show «Interrupted» og jobber på Verdenshuset på Haugenstua.
Sammen med Danny Soares og en håndfull andre instruktører jobber de intensivt med 65 hovedsakelig lokale ungdommer i alderen ni til 20 år.

Mange av instruktørene har tidligere vært med som deltakere på showene som har pågått siden 2005.

– Vi lager rammene, ungdommen fyller på med ideer og innspill. Det blir hiphop-show med skuespill, dans og musikk. For ungdommene er det viktig å sende et budskap om hva de klarer å få til, sier Le Tien Dung.

Gjør noe viktig

Forestillingen settes opp av Stovner Entertainment som er et tilbud til barn og ungdom i Bydel Stovner. Fram til i fjor hold de til på Vestli, før de ble avbrutt og flyttet til Verdenshuset på Haugenstua.

Denne prosessen har satt sine spor i ungdommen som gjennom showet får utløp for noen av følelsene rundt denne.

– Dette handler om hvordan vi har det og hvordan vi opplever ting. Vi liker å lage en forestilling som viser at ungdom gjør noe viktig, sier Le Tien Dung og Danny Soares.

Samhold

Inne i øvingssalene jobbes det intenst med terping på plasseringer og dansesteg.

Ungdommene er motiverte og vil vise fram hva de kan og får til. Samtidig som tilbudet gir mulighet til å få nye venner og skape samhold blant ungdommene.

– Vi opplever så mange fine ting her, vi lærer masse, det er koselig og bra samhold i gruppe, sier Najma Hamsa, Jessica Oseiboakye, Elom Lilay og Erijona Istrefi som øver på to av låtene til showet inne på musikkrommet.

Hvert år etter oppsetningene kommer det nye ungdommer til som har lyst til å bidra neste år.

– Det kommer nye til hele tiden, mange har vært her lenge og føler seg hjemme og godt ivaretatt her. De liker å være her og bidra med sitt talent til showet, sier Le Tien Dung.

Fredag er det førpremiere for foreldre og inviterte, mens det er lørdag og søndag er mulig å sikre seg billetter på Rommen scene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.