RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal vurdere trafikklys i ulykkeskrysset


ULYKKESSTEDET: Det var her i krysset Enebakkveien-Smedbergveien dødsulykken skjedde 12. desember. Nå vil bydelen ha trafikklys.
ULYKKESSTEDET: Det var her i krysset Enebakkveien-Smedbergveien dødsulykken skjedde 12. desember. Nå vil bydelen ha trafikklys. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen
Bymiljøetaten vil vurdere trafikklys i Enebakkveien, i forbindelse med en gjennomgang de har av alle fartsgrenser i Bydel Østensjø.

ABILDSØ: Engasjementet på Abildsø er enormt etter to alvorlige ulykker på kort tid, og mandag 16. desember vedtok Østensjø bydelsutvalg at de vil be Bymiljøetaten om trafikklys i krysset Enebakkveien-Smedbergveien.

LES OGSÅ: - Nok er nok, nå må farten ned!

Nordstrands Blad har tidligere skrevet at Bymiljøetaten er i ferd med å gjennomgå samtlige veier i Bydel Østensjø, for å vurdere fartsgrensene og behov for fartsdempende tiltak.

Bymiljøetaten opplyser nå at de vil sende ut høringsbrev med forslag til eventuelle endringer og tiltak til Bydel Østensjø, politiet og Ruter like over nyttår.

– Bydelsutvalgets ønske om trafikklys i krysset Enebakkveien-Smedbergveien vil bli vurdert i gjennomgangen, opplyser pressetalsmann Odd Olav Bratteberg i Bymiljøetaten.

På spørsmål om hva slags generelle rutiner kommunen har for å vurdere trafikksikkerhet i forbindelse med dødsulykker, svarer Bymiljøetaten at de må avvente politiets etterforskning.

– Det går ofte 2–3 måneder før vi mottar ulykkesrapporten fra politiet. Det er først da en vurderer eventuelle tiltak, opplyser Bratteberg.

Lystenning og fakkeltog

Mandag lyssatte engasjerte beboere hele Enebakkveien fra Ryen til Skullerud, for å sette søkelyset på trafikksituasjonen de mener er blitt uholdbar.

Beboere møtte også opp i åpen halvtime hos Østensjø bydelsutvalg, blant annet Kjersti Instefjord som opplevde å bli meid ned av en bil da hun syklet på fortauet i Enebakkveien med sønnen sin.

Onsdag 18. desember klokken 18 arrangeres det dessuten fakkeltog, og Facebook-gruppen "Noe må gjøres med farten i Enebakkveien" har nå rundt 1500 medlemmer.

LES OGSÅ:

Kvinne døde etter påkjørsel på Abildsø

- Krysset er ekstremt farlig!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere