RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal vurdere usikkerhet ved slamberegning

Det Norske Veritas (DNV) skal vurdere usikkerheten ved å beregne slammengden som ligger i dypvannsdeponiet ved Malmøykalven.

Malmøykalven: Det er Statens forurensningstilsyn (SFT) som har gitt DNV i oppdrag å vurdere usikkerheten ved bruk av eksisterende og nye ekkoloddata for å beregne slammengden som ligger i deponiet.

Det har siden i høst vært stor uenighet mellom deponimotstanderne og SFT, NGI og Oslo Havn i forhold til mengden slam som ligger i deponiet. Petter Marthinsen i Innbyggerinitiativet på Nesodden beregnet i høst at halvparten av slammet var borte fra deponiet, det vil si mellom 35 000 og 75 000 kubikkmeter. Oslo Havn på sin side beregner at mellom 10 og 40 kubikk slam er på avveie.

DNV vurderte Innbyggerinitiativets beregning og fant den for unøyaktig. Men i samme rapport gikk det fram at det ved hjelp av data som Oslo Havn og entreprenør Secora sitter på skal være mulig å beregne mengden slam som ligger i deponiet. Dette har siden vært motstandernes unisone krav.

Mens DNV vurdere usikkerheten blir ikke mudringen stanset. Når vurderingen fra DNV foreligger, vil SFT beslutte om det bør gjennomføres nye ekkoloddmålinger for å dokumentere at massene blir værende i dypvannsdeponiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere