*Nettavisen* Nyheter.

Skåler for nytt pol på Bøler

GLEDER SEG: Turid Lyse og Bjørn Orli hygger seg i kafeen på Bøler senter, men savner mer liv. - Et pol her blir kjempefint, sier de to vennene. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

Vinmonopolet ser nå etter egnede lokaler til ny butikk sentralt på Bøler. Folk flest mener et lokalt vinmonopol definitivt må ligge på nærsenteret.

Klikk på bildet for å forstørre.

BØLER FÅR POL: Vinmonopolet vil åpne nytt utsalg på Bøler, og mener dette senteret er en god kandidat. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

LEDIGE LOKALER: Det er i dag flere ledige lokaler på Bøler senter. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

PRESSESJEF: Jens Nordahl i Vinmonopolet. Foto: Foto: Hans F. Asbjørnsen/Vinmonopolet

Klikk på bildet for å forstørre.

PLASS TIL FLERE BUTIKKER: Bølerfolk ser helst at det nye polet på Bøler blir å finne på senteret. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

BØLER: Nyheten om at Vinmonopolet ønsker å åpne butikk på Bøler i 2014 gleder mange.

– Det er kjempefint! Det har folk prata om og ønsket seg i mange år, og det kan ikke ligge noe annet sted enn her på senteret, mener Turid Lyse (74) og Bjørn Orli (82).

De to vennene har mange tiårs tilknytning til Bøler, og håper et pol kan gi drabantbyen og nærsenteret et oppsving.

– Vi trenger litt mer liv på senteret, det er så mange stengte butikker her. Det er god plass til et pol, så det ønsker jeg velkommen selv om jeg er avholdsmann, sier Orli.

Kan åpne høsten 2014

Pressesjef Jens Nordahl i Vinmonopolet opplyser at de ser etter mest mulig sentrale lokaler på Bøler, på cirka 450 kvadratmeter.

– Det vil ikke bli blant våre største vinmonopol, men en butikk med rundt tusen produkter i hyllene. Vi vil nå avertere etter egnete lokaler, og Bøler senter er en god kandidat, sier Nordahl.

– Finner vi gode lokaler til riktig pris, med grei atkomst for både kunder og varelevering, kan et nytt pol realistisk sett åpne mellom august og november neste år, anslår han.

LES OGSÅ: Vil at det skal satses mer på Bøler senter

Godt markedsgrunnlag

Vinmonopolet mener at markedsgrunnlaget for et nytt pol på Bøler er mer enn godt nok til at det vil gå rundt.

– Vi gjør analyser og åpner nye pol på de stedene vi vet at kundene våre ønsker det, sier Nordahl.

– På Bøler bor det mange mennesker, og det er i dag litt kronglete å komme seg til nærmeste vinmonopol herfra uten å bruke bil. Tar man med alle som bor på Oppsal blir kundegrunnlaget enda bedre, sier pressesjefen.

Håper det kan trekke folk

Eierne av Bøler senter ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt, men Nordstrands Blad har fått noen inntrykk fra folk flest.

Hva mener folk om at Bøler kan få eget vinmonopol neste år, og hvor på Bøler bør det ligge?

Sindre Granly Meldalen

Sindre Granly Meldalen (29), bor på Trasop, men handler på Bøler senter:

– Det synes jeg er kjempefint! Polet må gjerne ligge på Bøler senter, det hadde vært mest praktisk for meg. Her er det ledig plass og det er trist med de tomme butikklokalene.

Svanhild Rismyhr

Svanhild Rismyhr (64), bor på Bøler og jobber på senteret:

– Jeg jubler for pol på Bøler, og jeg ble så glad da jeg hørte det! Det må jo ligge på senteret. Et pol kan trekke flere folk hit så det blir mer liv. Det er så stille her nå og frustrerende med de tomme butikklokalene.

Ane Hjort Guttu

Ane Hjort Guttu (42), bor på Bøler:

– Jeg er for vinmonopol på Bøler, hvis det legges inne på senteret. Alt som kan løfte senteret er positivt. I tillegg vil jeg legge til at bydelen bør se på atkomsten til senteret, hele parkeringsplassen bør bygges om og gjøres trygg og tilgjengelig for gående og syklister. Sentereier bør se på hva Bøler trenger og rette virksomheten sin inn mot dette. Pol er vel og bra, men husleiene bør senkes og det bør også legges til rette for tyrkisk grønnsakhandel, kaffebar, fornuftig klesbutikk og så videre. Det vil i det lange løp generere mer aktivitet og dermed mer inntekter.

Lars Medalen

Lars Medalen (56), bor på Bøler:

– Jeg har ikke noe imot pol på Bøler, men personlig har jeg ikke stort behov for det. Jeg ville heller hatt bedre klesutvalg. Et pol her bør legges på Bøler senter, det vil jo være en gullgruve og jeg unner senteret et oppsving.

Kristin Sandaker

Kristin Sandaker (50), bor på Høyenhall, leder av Østensjø bydelsutvalg:

– Arbeiderpartiet gikk til valg på gjenåpning av biblioteket på Manglerud, men er nå i en situasjon der vi i stedet må ruste til kamp for dem på Oppsal og Bøler. Når Vinmonopolet vil åpne på Bøler er ikke vi i mot, i det det vil føre til mer sykling og kollektivbruk, og mindre handelslekkasje ut av bydelen. Men det må legges til senteret, og på den måten trekke til seg flere butikker, først og fremst matbutikken som vi for all del må unngå å få midt i barnehage- og skoleveien i Bølerlia 73b.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.