*Nettavisen* Nyheter.

Skåler i te på Furuset

LIV OG RØRE PÅ BIBLIOTEKET: Furuset bibliotek har et lavterskel kulturtilbud som når ut til mange. Her fra Lesearrangement i fjor. Foto: Foto: Jacob Kirkevaag

Furuset bibliotek fortsetter der Antirasistisk senter slapp, og inviterer til kulturutveksling lørdag 19. oktober.

Klikk på bildet for å forstørre.

TETID: Her fra Tea Time på Bøler Senter, og Amina Louragli, Maria Benchi, Amal Choukan, Hanan El Bboucri og Nadia Benbega. Foto: Foto: Jacob Kirkevaag

OSLO: – Kom og drikk te fra alle verdenshjørner og bli kjent med kultur fra Afrika, Asia og Norge. Tea Time handler rett og slett om å bli litt bedre kjent med hverandre!

Slik lyder oppfordringene fra biblioteket på Furuset som inviterer til såkalt te-selskap lørdag 19. oktober.

Mange som vil godt

Arrangementet har følgende i ryggen: Bydel Alna, Områdeløft Furuset, RISAF, ILM, Daricha, Norsk Kinesisk forening, Kinesisk musikkforening, Furuset kirke, Eritreisk muslimsk kulturkvinneforening, Somaliske foreldre, Sivanjali Narthana Laya, og holdes fra 11.00 til 15.00.

Tea Time var opprinnelig en kampanje Antirasistisk Senter hadde fra 2011-2013. Kampanjen foregår ved at norske muslimer inviterer ikke-muslimer hjem på te, rett og slett for å bli litt bedre kjent.

Det eneste alle som inviterer har felles er en muslimsk bakgrunn, og et ønske om å vise et bredere bilde av norske muslimer enn det som ellers får plass i mediene.

Avkrefte myter

Bakgrunnen for kampanjen er at statistikk viser at etniske nordmenn som kjenner personer med minoritetsbakgrunn har mindre fordommer.

Statistikk viser også at det store flertallet av den etnisk norske befolkningen ikke har venner med minoritetsbakgrunn.

Dette er et sterkt signal om at det er behov for å møtes, snakke sammen, avkrefte de enkle ideene vi ofte har om hverandre, slo Antirasistisk senter fast.

Spesielt de siste årene har norske muslimer opplevd et økende, ofte negativt fokus. Det er derfor større behov enn noen gang for å ta oss tid til å lære hverandre å kjenne – rett og slett ta en kopp te sammen.

Den organiserte kampanjen ble avsluttet i juni 2013, med et teselskap på Litteraturhuset hvor blant annet H.K.H. Kronprins Haakon deltok. Men oppfordringen til å invitere hverandre hjem på te står selvsagt ved lag, lyder oppfordringene fra Antirasistisk senter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.