RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skamblokk kan bli revet

Lavblokken i Utmarkveien 2 kan bli revet til fordel for et nybygg med Omsorg Pluss-leiligheter.

BØLER: Nordstrands Blad har flere ganger skrevet om de nedslitte og dårlig vedlikeholdte bygningene i Utmarkveien 2. Her er det i dag omsorgsboliger og seniorsenter, fordelt på en høyblokk og en lavblokk.

LES OGSÅ: – Ser ut som i Murmansk

I mai 2009 lovet Boligbygg å utbedre den stygge fasaden på Utmarkveien 2 i løpet av to-tre års tid, mens akutt utbedringsbehov ble tatt i løpet av året.

Foreløpig er fasadene like stygge, og nå har byrådsavdeling for eldre og sosiale tjenester bedt om at bygningen utredes med tanke på å etablere såkalte Omsorg Pluss-boliger her.

Boligbygg skal i følge bydelen ha engasjert arkitekt, og skal etterhvert legge frem et forslag for byrådet.

20 nye boliger?

– Omsorg Pluss-boliger her har vært nevnt tidligere, men nå følger det med en garanti på 300.000 kroner til prosjektarbeid. I løpet av kort tid vil vi få et forslag, der man ser på muligheten for å øke med 20 boenheter, fortalte Håkon Kleven i Bydel Østensjø nylig til bydelsutvalget.

Rive eller bygge nytt

Økonomisjefen fortalte at det både snakkes om å rehabilitere og bygge på lavblokken, eller eventuelt rive den og bygge helt nytt.

– Planene ser spennende ut. Nå må man analysere hva som vil gi best økonomi i prosjektet; rehabilitering/påbygg av eksisterende bygg eller eventuelt rive/bygge nytt, forklarte Kleven.

– Det siste alternativet ser mest lovende ut, og det er mulig vi får et utkast til neste møte i bydelsutvalget 28. mars, sa økonomisjefen til bydelsutvalget.

Omsorg Pluss

Konseptet med Omsorg Pluss-leiligheter er innført av det borgerlige byrådet, og alle bydeler skal utrede muligheter for etablering av tilbudet.

Omsorg Pluss skal være et døgnbemannet botilbud til eldre som ikke kan bo hjemme, men som er for friske til sykehjemsplass. De har sine egne leiligheter, men får tilgang på ulike tjenester og sosialt samvær med andre i samme situasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere