*Nettavisen* Nyheter.

Skapende på scenen

Elevene fra klasse 7A rett etter forestillingen. Foto: Elisabeth C. Wang

Publikum trampet takten da elever fra klasse 7A ved Grindbakken skole ga alt på scenen mandag. Denne gangen var det musikkhistorie som sto i fokus.

Klikk på bildet for å forstørre.

Elevene imponerte samtlige fremmøtte med koreografert dans.

GRINDBAKKEN: Forestillingen under navnet «Fra gospel til hip-hop» tar for seg musikk og kulturhistorie fra slavenes worksongs til jazz, rock og Eminem.

Fra begynnelsen

Musikklærer Nora Buraas skrev manuset rett etter jul, og for henne var det svært viktig å flette inn et knippe historiske fakta i sceneoppsetningen.

For meg var det vesentlig at elevene skulle lære noe mens hadde det morsomt på scenen. Se historien i et nytt lys og forstå litt mer av hvordan musikkkulturen har utviklet seg gjennom årene og på tvers av landegrenser. Det som jeg synes er ekstra spennende, er å se at elevene trives på scenen. Og jeg er imponert av hva de har fått til, sier Buraas og legger til;

Elevene fra de to klassene som har jobbet med denne forestillingen ble gitt rammer de skulle fylle, og det har det virkelig gjort. Og skal jeg være ærlig er det rett og slett de som lært meg om hip-hop, smiler hun.

Rock"n roll

Musikk og dans signert artister som Louis Armstrong, Duke Ellington, Bill Haley, Elvis Presley, The Supremes og Michael Jackson ble presentert på løpende bånd i musikksalen. Og elevene, de så ut til å stortrives på scenen. Etter forestillingen var det også er svært fornøyd gjeng som tok imot undertegnede journalist.

Det har vært utrolig morsomt å holde på med, og vi er veldig fornøyd med resultatet alle sammen. Det var jo en del ulike meninger som skulle inn i samme forestillingen, men jeg tror alle føler at de har fått bidra med noe likevel, sier Agnes Kielland (12) mens klassekameratene Kristoffer Gjersvik (12), Cecilie Viktor (12) og Marie Øtermann (13) nikker samtykkende.

Vi fikk så mange koselige tilbakemeldinger fra foreldre og venner som så forestillingen i forrige uke, så det var gøy. Vi har jo jobbet en stund med det, så da er det fint at det blir vellykket, avslutter Cecilie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag