RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skaper for framtida

Ungdom fra Haugenstua maler et 40 meter stor fellesmaleri. Det kunstneriske arbeidet er mer enn bare maling.

Haugenstua: Barn og ungdom fra Haugenstua jobber sammen med Kunstnerisk leder og prosjektansvarlig Blå sone Adriana Bertet for å bringe flere farger i omgivelsene.
- Dette er noe som vi kaller for stedskunst. Barna jobber sammen med et skapende arbeid og utvikler seg sammen gjennom en kunstnerisk prosess. Vi lærer alle mye av hverandre, sier Bertet.

Bedre sted å bo

Haugenstua har rykte på seg som et stygt sted med mye søppel og grå blokker. Unge kunstnere ønsker å bringe flere farger i omgivelsene.
- Her jobber vi med å bedre en visuellkommunikasjon mellom mennesker samtidig som vi utsmykker området der vi bor. Det sies at sted skaper mennesker, men mennesker kan også gjøre sitt for å skape et bedre sted, sier Bertet.
Ungene jobber mye med å samle tanker og ideer om hva slags Haugenstua de ønsker seg i fremtiden. Derfor har de laget spørrelapper der alle kan skrive hva de ville gjort om de var i ulike roller. Alt fra "den gode hjelperen" til "helten".

Helter

Oussama og Nadir Bendriss bor på Haugenstua og tar del i malingen av kjempemaleriet til bydelsdagene. Men de har også en del forestillinger om hvordan Haugenstua kommer til å se ut når de er voksne. Oussama kunne tenke seg et stort badeland i området.
- Også fotballbaner på tak på alle blokker. Der kunne ungene spille fotball dagen lang. Men det skal være et stort gjerde rundt alle baner, selvsagt.
Nadir ville gjerne være en helt som gjør Haugensuta til verdens beste sted å bo.
- Jeg ville tatt all søppel og satt nye søppelkasser over hele området. Så ville jeg malt alle fasader i forskjellige farger og plantet blomster, sier Nadir Bendriss.

Omsorg

Får guttene anledning til å bestemme over bydel Stovner om 20 år, er det ikke tvil om at stedet skal være byens beste område å bo i.
- Jeg ville tatt meg av eldre og syke mennesker og hjulpet dem. Jeg ville hentet medisiner til de og kjøpt mat, sier Nadir.
Sosial rettferdighet rager høyt også hos storebroren.
- Om 20 år er de fattige ikke lenger fattige fordi de som er rike har delt 50/50 med de. Da ville alle ha det like bra. Og alle blokkene på Haugenstua er malt i fine farger med blomster over hele området, sier Oussama Bendriss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere